Belföld

Baloldal és magántulajdon: simán ellopott egy Magyarországról szóló imázsfilmet a Momentum

Cseh Katkáék einstandja

A Momentum saját propagandaanyagává silányította a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Zártkörűen Működő Részvénytársaság imázsfilmjét.

Baloldal és magántulajdon: simán ellopott egy Magyarországról szóló imázsfilmet a Momentum
Fotó: MH/Purger Tamás

A Magyarország legszebb tájait, turisztikai látnivalóit bemutató videó több különböző jelenetében is arról győzködik a nézőket, hogy a Fidesz „ellopja az országot”. Eközben éppen a Momentum lopta el a MTÜ-től a filmet, és használta fel saját céljaira úgy, hogy erre a zrt.-től nem kért engedélyt.

Az ellenzéki párttól nem áll távol ez az attitűd. Közismert: a Momentum EP-képviselőjéhez, Cseh Katalinhoz köthető cégek összesen 4,8 milliárd forintnyi uniós pályázati pénzekhez juthattak hozzá, az ügyben a NAV jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt, ismeretlen tettessel szemben indított nyomozást, és az unió csalás elleni hivatala, az OLAF is vizsgálatot kezdett.

A bonyolult ügyben a Cseh Katalinhoz köthető családi cégek azért változtathatták meg a cégháló tagjainak telephelyeit, hogy könnyebben jussanak uniós pályázati forráshoz, miközben olyan nyomdai technológiával is elnyertek többmilliós uniós pályázatot, amelyet már több éve szabadalmaztattak.

Egyébként tegnap a Mandiner arról írt, hogy Szaniszló Sándor DK-s polgármester és Petrovai László, momentumos helyettese ipari parkot építene a XVIII. kerület Rózsadombjaként emlegetett ganzkertvárosi, ganztelepi és almáskerti lakások tőszomszédságába, a lakók azonban nem szeretnének ipari parkot a nyakukba, ezért néhány nap alatt mintegy nyolcszáz tiltakozó aláírás gyűlt össze a projekt ellen.

Kapcsolódó írásaink