Belföld

Szabó Tímea amerikai mentora igazi olajmágnás család szülötte

Szabó Tímea amerikai mentora, Daniel Langenkamp révén belekóstolhatott a tengerentúli luxusmilliomosok életébe, ami feltehetően igencsak imponált a Szegeden kommunikációt tanuló fiatal lánynak.

Szabó Tímea amerikai mentora igazi olajmágnás család szülötte
Szabó Tímea (Párbeszéd)
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Langenkamp az amerikai társadalom legfelsőbb kasztjába született bele, olyan helyre, ahol pénzből, hatalomból és befolyásból nincs hiány, a nemzetköziség pedig alap – írja a Kontra.hu a mágnásról szóló portréban, amely megmutatja, hogyan élnek ezek az emberek, és újabb részleteket közöl a politikus életútjáról, aki karrierje csúcsán Barack Obama külügyi szóvivője volt.

Daniel Langenkamp központi szerepet játszott Szabó Tímea nemzetközi múltjában, hiszen több szerkesztőségben, majd a Harvard kutatóprogramjában is együtt dolgoztak.

Ez Langenkamp kapcsolatai miatt önmagában véve is problémás, később azonban kiderült az is, hogy Langenkamp az amerikai külügyminisztérium szóvivője volt Barack Obama idején.

Mivel az ügy akár nemzetbiztonsági kérdéseket is felvethet, érdemes utánajárni, mi mindent lehet tudni a rejtélyes mentorról és a családjáról.

Langenkamp érdeklődésének középpontjában a migráció áll, munkája során többek között megjárta Afganisztánt és Elefántcsontpartot is.

Több generáció óta olajiparban utazó családból származik. Édesapja dúsgazdag olajmágnás, aki beszállt a politikába is. Két alkalommal is magas kormányzati tisztséget viselt a demokraták országlásakor, továbbá a demokraták kerületi elnöke is volt.

Egyik testvére Hollywoodban próbált szerencsét, felesége pedig szintén az amerikai külügyben mozog.

Ahogy ennyiből is kiderült, Lagenkampék a legfelsőbb amerikai köröknek a tagjai, így Szabó Tímea igen előkelő és befolyásos társaságba került. A részletekről itt lehet bővebben olvasni.

Kapcsolódó írásaink

MiniFeri szerint falun majdnem mindenki agymosott

ĀA Gyurcsány-féle baloldal miniszterelnök-jelöltje nem tudja abbahagyni a gyűlölködést - Agymostott, bunkó, tudatlan, ostoba, aberrált embereknek tartja a vidéki embereket a moslékkoalíció jelöltje