Belföld

Háromszázmilliós fejlesztés a hatvani kórházban

Egészségügy

Az Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézetet háromszázmillió forint vissza nem térítendő állami támogatásból fejlesztik – jelentette be Kásler Miklós.

Az emberi erőforrások minisztere emlékeztetett, 2010-től a kormány 500 milliárd forintot fordított a vidéki egészségügyi ellátás fejlesztésére, emellett a Magyar Falu Program támogatásával 527 orvosi rendelőt felújítottak, építettek, több mint 50 településen új szolgálati lakások épültek, és 1702 település kaphatott orvosi eszközöket. Szabó Zsolt, a térség fideszes ország­gyűlési képviselője kifejtette, a támogatást orvosi és informatikai eszközök beszerzésére fordíthatja az intézet, ezenkívül felújítják és akadálymentesítik a létesítmény három liftjét.

Hozzátette: az elmúlt tíz évben mintegy tízmilliárd forint egészségügyi fejlesztés valósult meg Hatvanban, nemcsak a járóbeteg-ellátás újult és újul meg, hanem a térség 38 településén a védőnői, fogászati, háziorvosi szolgálat is. A térségben nincs betöltetlen háziorvosi állás, ha helyettesítéssel is, de elvégzik az alapellátási feladatokat – emelte ki.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom