Belföld

Szétverték a buszmegállót, hetek óta nem halad a felújítás

Hetek óta nincs nyoma munkásnak, munkagépnek a Blaha Lujza téren. Csak a szemetet fújja a szél, az emberek meg fagyoskodnak a szétvert buszmegállóban. Ami így is marad: a BKK szerint ugyanis csak „tartósan alkalmas időjárás esetén” dolgoznak.

Szétverték a buszmegállót, hetek óta nem halad a felújítás
Eközben leállt a Blaha felújítása, ami nyáron még káoszt okozott
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Mint lapunk megírta, már hetek óta szünetel a felújítás a budapesti Blaha Lujza téren.  Eltűntek a munkagépek, munkásokat sem látni, csak a szemetet fújja a szél a kordonok között.

A buszmegállókat még a tél elején szétverték, de azóta így is hagyták, a buszra várakozók fagyoskodnak. 

A téren még láthatók azok a zöld földeszsákok, amiket novemberben hagytak kint, amikor fákat ültettek… Bár a Budapesti Közlekedési Központ szerint a munka „ütemezetten halad”, a látszat nem ezt mutatja - írja a Metropol.

A Karácsony Gergely vezette fővárosi tér felújítása 2021 júniusában kezdődött el, és másfél évig fog tartani. Tavaly szeptemberben azonban már arról számoltunk be, hogy óriási a káosz és a zűrzavar a Blahán: akkorra már feltúrták a teret, kosz és törmelék lepett be mindent, szétdobált építőanyag és összevissza parkoló munkagépek, lapátnyelekre támaszkodó munkások látványa fogadta az arra járókat.

A Metropol megkérdezte, hogy milyen munkák folynak most februárban, és hogy elkészül-e a buszmegálló. A BKK újabb válasza szerint amellett, hogy kicserélnek egy közvilágítási oszlopot, „elsősorban a térburkolatba kerülő fák ültetéséhez való előkészítés történik” mintegy 2700 négyzetméter területen.

Ezt cáfolja, hogy másfél hét alatt senki nem látott egyetlen embert sem, aki ezt csinálná. A BKK magyarázata szerint „A növénytelepítésnek megfelelő időjárásban folytatódik a téren a faültetés és az öntözőrendszer kiépítése, majd a burkolatok építése és a térbútorok kihelyezése.”

Így a közeljövőben nem várható a buszmegálló visszaépítése sem, hiszen, mint írták, „a buszmegállók befejezése és az azokhoz tartozó térburkolatok kialakítása is tartósan kivitelezésre alkalmas időjárásban folytatódik.”

Karácsony Gergely főpolgármester most hallgat a Blaha ügyében. Pedig tavaly munkasisakban rögtön kirohant a térre sajtótájékoztatót tartani, amint a sajtóban megjelent, hogy a melósok lazsálnak, csak támasztják a lapátnyelet. Most nem mond semmit, csak a Lánchíd-felújítással dicsekszik – ahol, érdekes módon nem zavarja a tél a munkákat… „Télen sem áll meg a Lánchíd felújítása” – büszkélkedik a Facebookon.

Kapcsolódó írásaink

Hetek óta áll a munka a Blahán

ĀHetek óta csak a szemetet fújja a szél az üres Blaha Lujza téren, az utasok pedig fagyoskodnak a szétvert buszmegállóban, de a BKK szerint ütemezetten megy a felújítás + GALÉRIA