Belföld

Karácsony újabb látszatintézkedése

A reklámtenderbotrányban kidobott milliárdokért sem vállalja a felelősséget a főpolgármester

Nagy méretű, drága CityLight-plakátokon indított kampányt Karácsony Gergely a hajléktalanokkal kapcsolatban. Bár a szállókon van elég hely, a főváros nem tesz semmit, hogy beterelje oda az utcán fagyoskodókat – írta a Metropol.hu.

Karácsony újabb látszatintézkedése
Eközben leállt a Blaha felújítása, ami nyáron még káoszt okozott
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A főpolgármester újabb látszatintézkedéséről a Fidesz Budapest megállapította: meggondolatlanul és mindenfajta koncepció nélkül szórja el a budapestiek pénzét Karácsony Gergely, miközben a kormányra mutogat és kivéreztetésre panaszkodik. Felidézték: a baloldali városvezetés körül már 2019-es győzelme óta folyamatosak a gazdálkodási és költségvetési botrányok.

A főpolgármester egyik első intézkedése volt megválasztása után, hogy politikai okokra hivatkozva megakadályozta a francia JCDecaux szerződéskötését, noha szabályszerűen nyerték el a BKV reklámtenderét - írta a Fidesz, hozzáfűzve, ezért a döntésért a budapestieknek százhúszmillió forintot kellett fizetniük, hiszen Karácsonyék eljárása jogszerűtlen volt. A büntetés összegén felül a város ezzel elesett évi egymilliárd forint bevételtől is.

Ennek fényében különösen érdekes, hogy a főváros vezetése most éppen ennek a cégnek a plakáthelyeit használja a hajléktalanokkal kapcsolatos látszatintézkedései kommunikációjára – mutatott rá a Fidesz. Hozzáfűzték: a főpolgármester, ahogyan a Városháza-ügyben elhangzott tényekért, úgy a reklámtenderbotrányban kidobott milliárdokért sem vállalja a felelősséget, a botrányos ügyeknek semmilyen következményük nem lett. „A cápák pedig csak úsznak, úszkálnak a fővárosi baloldal körül” – közölték.

Az ingatlanos cápákon kívül is akadnak furcsaságok a fővárosban, a Tarlós István főpolgármester idején elindult projektek egy része sem fejeződik be – vagy legalábbis nem egészében. Ékes példája ennek a Blaha Lujza tér felújítása körül kialakult helyzet.

Az eredeti tervek szerint, például a Somogyi Béla utcát is felújították volna, ami végül majd meg is történik, azonban nem a főváros, hanem Józsefváros fizeti majd, Karácsonyék ugyanis nem tudták biztosítani a forrást. Eközben a munkavégzés jelenleg szünetel a Blahán, miután nyáron óriási káoszt idéztek elő a környéken a forgalomkorlátozások, a felújítás csúszva indult el, a költségek pedig nőttek, és a jelek szerint a tér az év végére nem fog elkészülni.

Kapcsolódó írásaink

Hetek óta áll a munka a Blahán

ĀHetek óta csak a szemetet fújja a szél az üres Blaha Lujza téren, az utasok pedig fagyoskodnak a szétvert buszmegállóban, de a BKK szerint ütemezetten megy a felújítás + GALÉRIA