Belföld

Hetek óta áll a munka a Blahán

Hetek óta csak a szemetet fújja a szél az üres Blaha Lujza téren, az utasok pedig fagyoskodnak a szétvert buszmegállóban. A BKK szerint ugyan ütemezetten megy a felújítás, de a Metropol nem ezt tapasztalta: régóta nem történik semmi. Csúszik a felújítás, állandósul a dugó a városban?

A lap olvasói jelezték, hogy már hetek óta szünetel a felújítás a Blaha Lujza téren. Az elkerített részről eltűntek a munkagépek, munkásokat sem látni, mindössze a szemetet fújja a szél a kordonok között.

Bár a Budapesti Közlekedési Központ legutóbbi tájékoztatása szerint a munkálatok folyamatosan és ütemezetten haladnak a Blaha Lujza téri felújítás kapcsán, a látszat nem ezt mutatja.

Már a munkagépek sincsenek ott a VIII. kerületi téren
Már a munkagépek sincsenek ott a VIII. kerületi téren
Fotó: Metropol

A tér felújítása 2021 júniusában kezdődött el, és másfél évig fog tartani. Tavaly szeptemberben azonban már arról számoltunk be, hogy óriási a káosz és a zűrzavar a Blahán: akkorra már feltúrták a teret, kosz és törmelék lepett be mindent, szétdobált építőanyag és összevissza parkoló munkagépek, lapátnyelekre támaszkodó munkások látványa fogadta az arra járókat.

December 16-a óta már a BKK sem jelentkezik új hírrel a felújítás kapcsán, akkori közleményükben úgy fogalmaznak, hogy „folyamatosan és ütemezetten” haladnak a munkálatok. Ehhez képest úgy látszik, hogy a november végi faültetés óta nem történt semmi a kordonok mögött – erre utal az is, hogy az úgynevezett növénykazetta szélén még ma is láthatóak a november óta szanaszéjjel hagyott ültetőföldes zöld zsákok.

Kapcsolódó írásaink