Belföld

„Márki-Zay elvenné a határon túli magyarok szavazati jogát”

Márki Zay-Péter a baloldal miniszterelnök-jelöltje egyértelművé tette, hogy elvenné a határon túli magyarok szavazati jogát - jelentette ki a Volner Párt elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

„Márki-Zay elvenné a határon túli magyarok szavazati jogát”
Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje a gyurcsányi politikát folytatja
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Ugyanis - mint legújabb videójából kiderül - elképzelhetőnek tartja, hogy a határon túli magyarok csupán szószólókat tudjanak küldeni a magyar Országgyűlésbe, hasonlóan a Magyarországon élő nemzetiségekhez - közölte Volner János.

A Volner Párt felszólítja Gyurcsány Ferencet, a baloldal valódi vezérét, hogy léptesse vissza a  miniszterelnök-jelöltségtől a „polgárháborús hangulatot keltő, eszelősen viselkedő, futóbolond” Márki-Zay Pétert - tette hozzá.

Min elmondta: a baloldal miniszterelnök-jelöltjének érvelése azért is hamis, mert a Magyarországon élő nemzetiségi közösséghez tartozók nem csupán nemzetiségi listára, de egyéni jelöltekre és pártlistára is szavazhatnak. Vagyis Márki-Zay „a magyarországi ukránokat, románokat, szlovákokat, szerbeket előrébb veszi a rangsorban, mint a határainkon túl élő magyar testvéreinket” - fogalmazott. Márki-Zay Péter ismét átlépett egy határvonalat, mert ha a határon túli magyarokat támadja, az nemzet elleni bűn - mondta.

Ilyen előzmények után pedig a baloldalnak nem kell azon csodálkoznia majd, hogy a határon túli magyarok a „baloldal hazaárulása” miatt nem szavaznak a baloldalra - vélekedett.

A határon túli magyar vezetők Márki-Zay Péternek megüzenték, hogy nem szívesen látják, nem kívánják fogadni. „Azt hiszem egyértelműbben elmondani a baloldal futóbolond miniszterelnökének, hogy mit gondolnak róla, nem lehet” - mondta Volner János.

Kapcsolódó írásaink

MiniFeri megint lódít

ĀA baloldali miniszterelnök-jelölt kijelentései tévesek, ismét valótlanságot állított a rezsicsökkentésről