Belföld

Márki-Zay győzelme főnyeremény lenne Brüsszel számára

Márki-Zay Péter szerint az ellenzék győzelme főnyeremény lenne Brüsszel számára. A baloldali miniszterelnök-jelölt szerint Magyarországot ma már fel sem vennék az Európai Unióba, mivel hiányzik a fékek és ellensúlyok rendszere.

Márki-Zay győzelme főnyeremény lenne Brüsszel számára
Márki-Zay Péter és Bajnai Gordon
Fotó: Mandiner

Gyurcsány „kapitánya” a múlt héten Londonban járt, ahová eredetileg a Momentum által szervezett kampányrendezvényre utazott ki, s ahol számos botrányos kijelentést tett. Először az eseményen megjelentek hozzátartozóin gúnyolódott, mondván: „mindenki, aki itt ül, annak van 2, 5, 10 magyar rokona. Olyan is van, aki a Fideszre szavaz. Most ne mondjam azt, hogy normális?!”

Gyurcsány bábjától nem áll messze, hogy magát a Messiáshoz hasonlítsa: beszélt azon a londoni rendezvényen arról, hogyő személy szerint vallásos élményként tapasztalta meg Simon András és Péterfi Judit csatlakozását a kampánycsapatához.

Azonban a Magyar Nemzet most arról értesült, hogy Márki-Zay a Timothy Garton Ash angol történésszel folytatott szerda délutáni londoni beszélgetésében a moderátor felvetésére megerősítette azon véleményét, miszerint „az ellenzék győzelme főnyeremény lenne Brüsszel számára.”

Időközben az is kiderült, hogy Márki-Zay Péter Londonban Bajnai Gordon volt miniszterelnökkel is találkozott, akit a Városháza-botrány kapcsán nyilvánosságra került hangfelvételen régi „harcostársa”, Gansperger Gyula baloldali üzletember úgy mutatott be, mint aki a baloldal és bizonyos külföldi csoportok között közvetít. A hangfelvételen Gansperger úgy fogalmaz: „Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött – én azt gondolom – külföldi erők és finanszírozók állnak. (…) Ugye, egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így. A másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon” – magyarázta az üzletember.

Márki-Zay Péter és a volt kormányfő találkozása egy Mandinernek küldött olvasói fotó által derült ki. A két politikus több mint három órán át tárgyalt, így Márki-Zay kiruccanásának talán legfontosabb indoka az volt, hogy találkozhasson Bajnaival, hiszen a fórumára mindössze két órát szánt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom