Belföld

Kinek az ingatlanába költözött Karácsony a budai elitnegyedben?

Mint ismeretes, szerda reggel Budapest egyik legelőkelőbb negyedében fotózták le Karácsony Gergely elhíresült szolgálati autóját. Egy pasaréti házból gördült ki az az autó, amelyik aztán nemegyszer az Erzsébet híd buszsávjában, a dugóban araszoló autósok mellett elsuhanva érkezik a Városházára. De mikor és kinek az ingatlanába költözött Pasarétre Karácsony Gergely?

Kinek az ingatlanába költözött Karácsony a budai elitnegyedben?
Kinek az ingatlanába költözött Karácsony a budai elitnegyedben?
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A ripost olvasója által készített fotóra, amint a kocsi kigördül a budai ház kertjéből, meglepő ingerültséggel reagált a főpolgármesteri iroda.

„Karácsony Gergely és családja a tavalyi év közepe óta egy II. kerületi bérelt lakásban él. A főpolgármester erről korábban már maga is beszélt a nyilvánosságban, az előválasztás mindkét fordulójában egy II. kerületi szavazóhelyiségben szavazott” – írta a nyomban előrántott Telex megkeresésére a főpolgármester sajtóosztálya. Hozzátették, hogy a főpolgármester és családja egy magánszemélytől bérli az ingatlant. 

Hosszasan kellett keresgélni az erről szóló korábbi nyilatkozatot az interneten, aztán kiderült, hogy Karácsony egy meglehetősen alákérdezős,  24.hu-anyagban ejtett néhány szót erről. Tavaly ősszel, egy kétségkívül előre egyeztetett kérdésre, mintha elébe akart volna menni kínos helyzeteknek, röviden ennyit talált mondani:

kl

Amint a fotót készítő olvasó elmondta, a kérdéses ház a Gábor Áron utca 11. szám, de hogy konkrétan kinek is lakását bérli Karácsony Gergely, egyelőre találgatásokra vagyunk utalva.

Az eddig rendelkezésre álló információik szerint a kapucsengőkön található nevek közül jó eséllyel a meglehetősen ritka BUZINKAY lehet a megoldás.

Buzinkay Pál mérnök a kilencvenes években, a Demszky-érában éppen Karácsony jelenlegi munkahelyén a Fővárosi Önkormányzatban dolgozott. Buzinkay a közműügyosztály helyettes vezetője volt a Fővárosnál, és ilyen minőségében gyakran nyilatkozott a korabeli Népszabadság „Budapest” mellékletének. Buzinkay a Fővárosi Csatornázási Műveknél volt 1993 és 1995 között igazgatósági tag, és az Opten cégnyilvántartás szerint címmel rendelkezik az említett ingatlanban.

Szintén érdekesség, hogy Buzinkay György – aki információk szerint nem egyenesági rokona a fent említett mérnöknek – momentumos politikusként a szentendrei körzetben lesz az összbaloldal közös jelöltje.

Buzinkay György amúgy a Fővárostól többféle jogcímen nem csekély pénzbeni juttatásban is részesül.

2019 óta a BVH Holding Zrt. felügyelőbizottsági tagja, de ugyanilyen minőségben kap havi juttatást a Fővárosi Vízműveknél is, 2021 novembere óta. A két kifizetőhelyről a momentumos politikus összesen bruttó 540 900 forinthoz jut hozzá havonta.

Persze egyelőre csak kérdés, és nem bizonyított feltételezés, hogy a fenti személyeknek a Fővárosi Önkormányzaton kívül lehet kapcsolódási pontjuk a főpolgármesterrel.

Azt ugyanis nem lehet tudni, hogy Karácsony Gergely szívességi lakáshasználóként, lényegében ingyen él-e az említett ingatlanban, vagy tényleges bérlő, aki valóban lakbért fizet. S ha igen mennyit?

Kapcsolódó írásaink

Képmutató a főpolgármester

ĀSoltész Miklós: A szenteltvíz a kereszténység legrégebbi hagyományelemei közé tartozik, sértegetni elfogadhatatlan

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom