Belföld

Tudja, hogy mikor érkeznek a támogatások?

Februárban több olyan intézkedés lép életbe, amelyek jelentős segítséget jelentenek a magyar családoknak.

Tudja, hogy mikor érkeznek a támogatások?
Februárban több olyan intézkedés lép életbe, amelyek jelentős segítséget jelentenek a magyar családoknak
Fotó: MH

Magyarország Kormánya, a Kormányzati Tájékoztatási Központ által közölt levelében hívta fel a figyelmet a legfontosabb, februárban érkező támogatásokra.

Érkezik a családi adó‑visszatérítés

„Február 14-ig minden érintetthez megérkezik a családi adó‑visszatérítés. A postai kézbesítés már a hónap első napjaiban megkezdődik. Ha a családban mindkét szülőnek van munkaviszonya, akkor mindketten megkapják a támogatást. Az adó‑visszatérítés a teljes 2021-ben befizetett személyi jövedelemadóra vonatkozik az átlagbér adószintjéig” - írta.

Érkezik a 13. havi nyugdíj

„Ebben a hónapban minden nyugdíjas honfitársunk megkapja a 13. havi nyugdíjat. A juttatás a rendes nyugdíjjal érkezik, amelynek összege januárban 5 százalékkal emelkedett. A postai kézbesítés február 9‑én kezdődik. Akik a banki átutalást választották, február 11‑én kapják meg az összeget” - hívta fel a figyelmet.

Érkezik az adómentes bér a 25 év alattiaknak

„A 25 év alatti fiataloknak január 1-jétől nem kell személyi jövedelemadót fizetniük. Az első adómentes fizetés februárban érkezik a számlájukra. A kedvezmény érvényesítéséhez nem kell külön nyomtatványt kitölteni, azt a munkáltatók automatikusan érvényesítik. 280 ezer fiatal munkavállalónak átlagosan 40 ezer forinttal lesz magasabb a fizetése.

A magyar gazdaság a járvány nehézségei ellenére újra növekedési pályán van. Az a célunk, hogy ezt minden magyar család és minden generáció érezze a saját életében” - zárta sorait a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Magyarország előre megy, nem hátra!

Kapcsolódó írásaink