Belföld

Folytatódnak az oltási akciók

Kevésbé leterheltek a kórházak, mint az előző hullámban, de az oltatlanokat megviselheti az omikron

Öt busz, tíz hónap, több ezer kilométer – jelent meg a Magyarország kormánya Facebook-oldalra feltöltött videó címeként. Hozzátették, a honvédség oltóbuszain naponta 150 embert tudnak beoltani.

Folytatódnak az oltási akciók
Az oltási igazolvány miatt is érdemes kihasználni a regisztráció nélküli oltást
Fotó: MTI/Balázs Attila

A járművek folyamatosan járják az országot. Az összeállításban megszólaló Bocsi Imre oltóorvos kiemelte, mindannyiunk érdeke, hogy a közösségek élete normális mederben folytatódjon, aminek a leghatékonyabb eszköze az oltás. Erre vállalkozott a honvédség, ebben segítenek a helyi lakosságnak, különösképpen azért, mert február 15-től a védettségi igazolvány helyett oltási igazolvány lesz, ezért az oltakozás különösen fontos lesz a civil lakosságnak – mondta a szakember.

Zacher Gábor, a hatvani kórház sürgősségi osztályának orvosa tegnap az RTL reggeli műsorában kiemelte, mindenhol a koronavírusról lehet hallani, mindenki erről beszél, és már egyre kevésbé veszik komolyan az emberek a fertőzést. Az oltatlanokat jobban megviseli ez a mutáns – hívta fel a figyelmet.

A szakember kiemelte, sokkal kevésbé leterheltek a kórházak, mint az előző hullám idején.

A Koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint a beoltottak száma 6 365 250, közülük 6 105 342-en a második, 3 693 859-en pedig már a megerősítő, harmadik oltást is megkapták. Kedden 19 690 új fertőzöttet igazoltak, és meghalt 77 beteg. A kormányzati portálon azt írták: az aktív fertőzöttek száma 230 549-re emelkedett, kórházban 4341 főt ápolnak, közülük 163-an vannak lélegeztetőgépen.

Az omikron és a február 15-től életbe lépő oltási igazolvány miatt is érdemes kihasználni az oltási akciót, amely februárban is minden csütörtökön, pénteken és szombaton folytatódik – írták.

A kormányzati portál közölte: a negyedik oltás is már foglalható és kérhető, akár az oltási ak­ciókban is. A negyedik oltás kérhető 18 év felett, ha a harmadik oltás beadása óta már eltelt négy hónap. Az olthatóság megítéléséért az oltóorvos szükség esetén konzultálhat a kezelőorvossal, a háziorvossal – emlékeztettek.

Kapcsolódó írásaink