Belföld

Gulyás Gergely kitüntette Maren Schoeninget

A két ország kapcsolatainak szorosabbra fűzéséért végzett munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét adta át Maren Schoeningnek, a Német-Magyar Ifjúsági Egyesület alapítójának, elnökének csütörtökön Budapesten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely kitüntette Maren Schoeninget
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Maren Schoeningnek, a Német-Magyar Ifjúsági Egyesület alapítójának, elnökének a Miniszterelnökségen 2022. január 20-án
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eseményen Gulyás Gergely azt hangsúlyozta: a magyarok nagyra becsülik, hogy külföldiek első kézből akarják megismerni az országot, akárcsak azt, hogy a díjazott mindig nagy szimpátiával volt az ország iránt.

A dialógus fontosságát kiemelve a barátság valódi szimbólumának nevezte az egyesületet, amely szavai szerint hiánypótló tevékenységet folytat. Arról beszélt, hihetetlenül fontos a fiatal nemzedékek szerepe, akárcsak a friss lendület és az új gondolatok megjelenése a politikailag turbulens időkben.

Maren Schoening - megköszönve az elismerést - azt emelte ki: nagyon szereti Magyarországot, amelyhez erős személyes kapcsolat is fűzi.

Ugyanakkor megemlítette: nem egyetlen ember, hanem egy együttműködő csapat sikere az, amit egyesületük elért, s amihez magyar partnereinek támogatása elengedhetetlen volt.

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a szervezet a gyerekek, fiatalok, fiatal felnőttek és az ifjúságpolitikában tevékenykedő tisztségviselők közötti kapcsolatok kiépítését támogatja egyebek mellett szakmai programokat szervezve, ösztöndíjprogramokat kínálva.

Kapcsolódó írásaink