Belföld

Feloszlatta magát az egri Jobbik

A régi tagok tiltakoznak a DK elvtelen támogatása ellen

Vasárnap rendkívüli taggyűlésen feloszlatta magát a Jobbik egri alapszervezete – értesült az Egerinfo. Több, névtelenséget kérő jobbikos is megerősítette azt az információt, hogy minderről az országos elnökséget is értesítik.

Az információk szerint azért döntöttek így az egri jobbikosok, mert nem asszisztálnak tovább „biodíszletként” az ellenzék közös jelöltjének, a DK-s Berecz Mátyásnak a kampányához, amelyet szerintük a szocialista Mirkóczki Zita irányít. Sneider Tamás, a Jobbik volt elnöke, aki jelenleg a Polgári Válaszban politizál, egykori pártja egri alapszervezetének feloszlatása kapcsán közösségi oldalán fejtette ki véleményét.

„A baloldallal való összefogás egyik sorsdöntő gyengesége azonban megmutatkozik ebben a feloszlásban is: azok a volt jobbikosok, akiket évtizedek óta jobboldali, konzervatív emberként ismertek, a saját maguk hitelességét építenék le azzal, ha szemrebbenés nélkül beállnának egy DK-s pult mögé azokban a körzetekben, ahol a DK jelöltje nyerte az előválasztást” – fogalmazott a párt korábbi vezetője.

Sneider szerint a párt jelenlegi vezetése tisztában van ezzel. A politikus úgy gondolja, hogy ennek az amortizálódási folyamatnak és a pártvezetés hibás döntései sorozatának vált az áldozatává az egri alapszervezet és a többi olyan választókerületi szervezet is, ahol nincs jobbikos jelölt. Ezzel gyakorlatilag felszámolták a párt országos lefedettségét, ami korábban a párt legerősebb fegyverét és tárgyalási potenciálját adta.

Kapcsolódó írásaink