Belföld

Hollik: A baloldal újra csődbe vinné az egészségügyet

A Fidesz-KDNP szerint a baloldal újra csődbe vinné az egészségügyet, ahogyan 2010 előtt is tette.

Hollik: A baloldal újra csődbe vinné az egészségügyet
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója
Fotó: Facebook / Hollik István

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a szerdán, a lapunkhoz eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta: a baloldal kijelölt miniszterelnök-jelöltje világossá tette, hogy szerinte az egészségügy üzlet, az ingyenes egészségügyi ellátás viszont illúzió. Márki-Zay Péter azt is kijelentette, hogy drasztikusan magánosítani akarja az egészségügyet, támogatja a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is, a vidéki kórházakat vagy azok egyes osztályait pedig egyszerűen bezárná - tette hozzá.

Hollik István úgy értékelte: ezek a javaslatok 100 százalékban a Gyurcsány-kormány egészségügyi politikáját tükrözik vissza. Annak viszont - folytatta - ismert a végeredménye: 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, vizitdíjat és kórházi napidíjat vezettek be és bezárták a vidéki kórházakat vagy azok egyes osztályait, illetve elvettek egyhavi bért az egészségügyi dolgozóktól, orvosoktól, ápolóktól. 2010-re a teljes egészségügyi rendszert csődbe vitték - összegzett.

Objektum doboz

A Fidesz kommunikációs igazgatója arra szólított fel: „ne engedjük, hogy visszatérjen a múlt politikája”, hiszen a Fidesz-KDNP-kormány az egészségügy területén is sok fontos eredményt ért el. „Van tehát mit veszítenünk az egészségügy területén is” - jegyezte meg.

Hangsúlyozta: sok kormány próbálkozott, de a Fidesz-KDNP-kabinetnek sikerült megszüntetni Magyarországon a hálapénzt. Hozzátette: a Fidesz-KDNP emellett megbecsüli az egészségügyi dolgozókat, ezért az orvosok bére megtöbbszöröződött, az ápolók bére pedig jelentős mértékben emelkedett, valamint országszerte megújulnak a kórházak, szakrendelők, mentőállomások, háziorvosi rendelők.

„Ne hagyjuk tehát, hogy visszatérjen a múlt, hiszen Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra” - hangoztatta Hollik István.
 

Kapcsolódó írásaink