Belföld

Fidelitas: Tavasszal arról is döntünk, hogy visszatérjen-e a megszorítások korszaka

A Fidelitas legújabb videójában vizitdíjautomatákkal hívta fel arra a figyelmet, hogy ha a Gyurcsány vezette baloldal kerülne hatalomra, ismét bevezetnék a vizitdíjat.

Fidelitas: Tavasszal arról is döntünk, hogy visszatérjen-e a megszorítások korszaka
Márki-Zay a betegekkel közvetlenül fizettetné meg az egészségügyi ellátás díját
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A közösségi médiában közzétett posztban Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke és a szervezet tagjai emlékeztetnek: Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje a betegekkel közvetlenül fizettetné meg az egészségügyi ellátás díját, ahogy 2010 előtt főnöke, Gyurcsány Ferenc is tette.

„A baloldal miniszterelnök-jelöltje az egészségügy privatizációját is a bukott gyurcsányi mintára hozná vissza” - hangsúlyozza a Fidelitas, emlékeztetve: a magyarok több, mint 80 százaléka egyszer már elutasította a vizitdíjat.

„A baloldal 2010 előtt kórházakat záratott be, megszüntettek 9 ezer ágyat, privatizálták a laborokat, a betegszállítást, az étkeztetést és 600 milliárd forintot vontak ki a magyar egészségügyből. Ezzel szemben az Orbán-kormány 500 milliárd forintot fordított a vidéki ellátórendszer reformjára, jelenleg pedig 750 milliárd forintból a központi régió fejlesztése zajlik” - emeli ki a Fidelitas, leszögezve: a tönkretett egészségügy romjaiból mára stabilan működő, a világjárványban is helytálló rendszert épített, 2018 óta 72 százalékkal nőtt az egészségügyi szakdolgozók alapbére és 3 ezerrel több orvos dolgozik az ágazatban, mint 2010 előtt.

„Tavasszal arról is döntünk, hogy visszatérjen-e a megszorítások korszaka vagy Magyarország a fejlődés útján, továbbra is előre menjen, nem pedig hátra.Van mit megvédenünk, van miért kiállnunk!” - figyelmeztet a Fidelitas.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink