Belföld

Visszataszító antiszemita botrány a Jobbikban

A drot.info a Jobbik Somogy megyei régiós igazgatójáról rántotta le a leplet, aki az utóbbi idők legdurvább zsidóellenes szövegét tette közzé Facebook-oldalán.

Visszataszító antiszemita botrány a Jobbikban
A Jobbik régiós igazgatója „zsidó dögkeselyűkről” írt
Fotó: Facebook/Kesztyüs Attila

Kesztyüs Attila 2012. május 12-én tette nyilvánossá közösségi oldalán A fényes gomb című szöveget. Az írás az utóbbi idők egyik valóban legvisszataszítóbb zsidóellenes összeesküvés-elmélete, amely – a vérvádat leszámítva – felvonultatja az összes antiszemita toposzt.

A szöveg alaptétele szerint a „dögkeselyűvé” változó, „jellemtelen” és „pénzt szimatoló” zsidó üzletemberek titokban Magyarország ellopására szövetkeznek. Mivel az Egyesült Államok közel-keleti érdeklődése alábbhagyott, ezért „Izraelnek vége”, a zsidók pedig az új „cél-országot” hazánkban találják meg.

A zsidó térfoglalás után a magyarságot „rabszolga” sorba taszítják majd, ráadásul az írás valahogyan azt is kimatekozza, hogy túl sokan vagyunk, és „elég lenne 3 millió [magyar] is. Rabszolgának.” Így a magyarság fennmaradó részét vagy megmérgezik, vagy a melegpropaganda terjesztésével („nem szégyen b*zinak lenni”) elérik, hogy „nem szaporodik a magyar. Ki írtja (sic!) önmagát.”

A Jobbik Somogy megyei régiós igazgatójának írása az egyik  legvisszataszítóbb zsidóellenes összeesküvés-elmélete
A Jobbik Somogy megyei régiós igazgatójának írása az egyik legvisszataszítóbb zsidóellenes összeesküvés-elmélete
Fotó: drot.info

A Jobbik régiós igazgatója által megosztott szöveg tébolya itt éri a Rig Lajos-i hőfokot – aki szerint ugye a cigányság a zsidók biológiai fegyvere –, és szintén azt taglalja, hogy a zsidók a cigányokkal végeztetik el a magyarság kiirtásának „piszkos munkáját”. Majd a cigányságot is kitelepítik „az üres Izraelbe, hadd legyen az araboknak is örömük benne”. Végül az írás olyan ellenállási stratégiákat kínál fel, mint hogy „nem dolgozunk zsidó cégeknek”.

„És ez nem a náci propagandát üzemi hőfokon terjesztő Harmadik Birodalom feledésre ítélt múltja, hanem a Jobbik jelene.”

Kesztyüs Attila ugyanis jelenleg és ebben a pillanatban is a párt régiós igazgatója. Az „uszító gyűlöletbeszéd” ellen kiálló Steinmetz Ádám kampányfőnöke. És ha nem vigyázunk, talán még Márki-Zay Pétertől is megbízást kap arra, hogy számolja össze, mennyi zsidó van a Fideszben.

Kapcsolódó írásaink