Belföld

Közös ima kezdődött tegnap hazánkért

„Csúcstámadás” a megtérésért

A felekezetközi Őrtüzek Imádság Háza 12 hetes imádságot hirdet a magyar nemzetért, Magyarország megtéréséért január 9. és április 3. között – írta a Magyar Kurír.

Somogyi Tibor, a dicsőítő szolgálat katolikus vezetője elmondta: nagy szüksége van hazánknak erre, amikor a választások, a politika és a koronavírus-járvány, az oltások kapcsán családokon belül, barátok között is árkok keletkeznek. Január 22-ig az egyházért, a keresztényekért, a keresztények egységéért, az egyházi vezetőkért imádkoznak, január 23-tól február 5-ig a politikusokért, a világi vezetőkért, február 6–19-ig a tömegtájékoztatásért, a közbeszédért és azért mondanak imát, hogy az emberek tiszteletben tartsák a másik véleményét és egymást, szerető és elfogadó módon beszéljenek egymással.

A február 20-tól március 5-ig tartó időszakban a családokért mint legkisebb közösségekért, az emberi kapcsolatokért, március 6–19-ig a fiatalokért, akik az ország jövőjének alapjai, zálogai és örökösei, végül március 20-tól április 3-ig hazánk megtéréséért, az ébredésért könyöröghetünk. A legutolsó hetet 168 órás folyamatos imádságként szeretnék megvalósítani: az imádkozók ekkor az „öt alaptábor” után „csúcstámadást hajtanak végre” – fogalmazott „hegymászónyelven” Somogyi Tibor.

Kapcsolódó írásaink

Ima Magyarországért

ĀRózsafüzér imádság Szabadi Vilmos közreműködésével, Eperjes Károly gondolataival + VIDEÓ + GALÉRIA