Belföld

Fidesz: A baloldalnak a vérében van a megszorítás

A Fidesz szerint mindegy mit ígér a baloldal a kampányban, mert ahogy korábban, ma is a megszorítás a programja.

Fidesz: A baloldalnak a vérében van a megszorítás
Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt
Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A nagyobbik kormánypárt hétfői közleményében arra reagált, hogy az ellenzéki pártok sajtótájékoztatójukon megszorítások nélküli államadósság-csökkentést ígértek.

A Fidesz szerint ugyanakkor „teljesen mindegy”, hogy a baloldal mit „ígérget” a kampányban, mert 2006-ban is „végighazudták a kampányt, pénzosztogatást ígérgettek mindenkinek, aztán kormányra kerülve az ellenkezőjét csinálták”.

„A baloldalnak a vérében van a megszorítás” - fogalmaztak a közleményében. Hozzátették: a Gyurcsány-Bajnai-korszak a megszorításokról szólt, hiszen tizenötször emelték a rezsit, sorozatosan emelték a családokat, a dolgozókat és a vállalkozókat terhelő adókat, befagyasztották a béreket, elvették a 13. havi nyugdíjat, eltörölték a családtámogatásokat és az otthonteremtési támogatásokat, fizetőssé tették az egészségügyet, mindeközben az IMF „adósrabszolgájává” tették Magyarországot.

Hangsúlyozták: a baloldalnak ma is a megszorítás a programja, a kijelölt miniszterelnök-jelöltjük a rezsicsökkentés, a minimálbér és a 13. havi nyugdíj eltörléséről beszél, valamint hibának tartja a vizitdíj és a kórházi napidíj megszüntetését.
 

Kapcsolódó írásaink