Belföld

Bruck Gábor: A baloldal számíthat az amerikai titkosszolgálatokra a választások előtt

Egy „krokodilagyú” interjú

Demszky Gábor és Medgyessy Péter egykori tanácsadója, Bruck Gábor szerint az FBI vagy a CIA a baloldal mellett beavatkozhat a magyar választásokba.

A Klubrádió műsorában elhangzott interjúban Bruck leszögezi, hogy a főnök Gyurcsány Ferenc. A Mandiner szerint a balliberális körökben meghatározó kampánytanácsadó, úgy fogalmazott: „ha hat párt leül tárgyalni, akkor szeretjük, nem szeretjük, ott az osztályfőnök vagy az apuka a Gyurcsány”. A 2010 előtti időkben balliberális körökben – Demszky Gábornak és Medgyessy Péternek, legutóbb pedig Gyurcsány feleségének, Dobrev Klárának – dolgozó kampánytanácsadó, Bruck Gábor az áprilisi választásokról és a baloldali esélyekről, a kampányról beszélt.

A külhoni magyarok szavazati jogával – amelyet a Demokratikus Koalíció egyértelműen elvenne – riogató Bruck többek között azt mondta: „… még nem tudjuk, hogy belép-e Amerika, vagy sem. Nem Trump az Amerika. Mondjuk az FBI vagy a CIA az Amerika ilyen esetben…”

A Népszavában 2020 áprilisában a kormánypárti szavazókat primitív, krokodil-agyúnak minősítő tanácsadó így folytatta: „A környező országokban azért elég jó ritmusban csinálták. Az a gyanúm, de erről semmit nem tudok, hogy néznek, néznek, ha elég erős az ellenzék, akkor be fognak lépni.” A magát előszeretettel függetlennek beállító balliberális sajtóról azt mondta: „azt a bukást (2010) azért együtt hoztuk haza. Azért én annak idején sokszor ültem miniszterek szobájában, és azért a média elég szervilis volt. Úgy értem, hogy nem tudtam úgy kijönni egy minisztertől, hogy egy főszerkesztő éppen ne az előszobában ült volna.”

Kapcsolódó írásaink