Belföld

Vasmarkú rendvédelem Márki-Zay módra

A baloldali háttérember biztonsági főnöke „ha kell, odaáll bárki elé, és érvényt szerez mindannak, amivel megbíztuk”

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének rendvédelmi szakértője, Siófok polgármestere a hivatalos szervek helyett a dolgokat „vasmarokkal kézben tartó” barátja által vezetett biztonsági cégben bízik, noha Ressinkát már meggyanúsították lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés, illetve kábítószer birtoklása miatt.

Vasmarkú rendvédelem Márki-Zay módra
Márki-Zay Péter
Fotó: MH

Márki-Zay Péter szakértői csapatával tegnap már foglalkoztunk, felidéztük például, hogy az egészségügyért a DK-s háziorvos, Komáromi Zoltán felel, aki egyébként 2018-ban Karácsony Gergely árnyékkormányában is helyet kapott, illetve a koronavírus-járvány baloldali oltásellenes kampányában vezető szerepet játszott, azt állította például, nem igaz, hogy bármely, hazánkban alkalmazott vakcina jobb, mint a betegség.

Komáromival ellentétben Márki-Zay rendvédelmi „arcának” szakértelmét nem lehet megkérdőjelezni, módszerei viszont erős kétségeket támaszthatnak. Lengyel Róbert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja, Siófok korábbi rendőrkapitánya 2014-ben függetlenként, de összellenzéki támogatással lett a Balaton-parti város polgármestere, majd 2019-ben a Becsülettel Siófokért Egyesület színeiben indulva ismét a baloldal segítségével újrázott.

Győzelme után a somogyi hírportál, a Sonline.hu szerint alapos tisztogatásba kezdett, az osztályvezetőket és intézményvezetőket is lecserélte.

Rendvédelmi elveivel kapcsolatban egy tavaly nyári történet igazíthat el, amikor Facebook-oldalán felháborodottan számolt be arról, hogy a Petőfi sétány biztonsági vezetőjét a TEK kommandósai vitték el a házából. Mint írta, annak, hogy a sétányon sikerült „radikálisan csökkenteni a regisztrált bűncselekményszámot”, van egy „kulcsszereplője”: volt rendőrkollégája, beosztottja, Ressinka Imre, aki évek óta az önkormányzat megbízásából biztonsági vezető ott.

„Elsődleges feladata, hogy felügyelje a lenti őrök munkáját, pontosabban ellenőrizze, hogy a szerződés szerint teljesít-e a biztonsági személyzet a város felé, de általában is figyeljen ott a rendre, jelezze a rendellenességeket, visszaéléseket. Vasmarokkal tartja kézben a dolgokat odalent, mindenre figyel, ha kell, odaáll bárki elé, és érvényt szerez mindannak, amivel megbíztuk, tapasztalatait pedig rendszeresen megosztja velem és munkatársaimmal” – közölte a polgármester.

Lengyel Róbert tehát a rendkívül szoros munkakapcsolat és barátság miatt nagy valószínűség szerint Ressinka minden tevékenységéről tudott, a TEK fellépése viszont rendkívül feldühítette. Csakhogy utólag kiderült: a biztonsági főnököt lőfegyverrel való visszaélés és azzal való kereskedés gyanújával állították elő, és a házában több mint háromszáz gramm kábítószergyanús anyagot, négy-öt kilogramm régészetileg gyanús ékszert és érmét, valamint átalakított légpuskákat foglaltak le, továbbá a ház udvarán egy kialakított lőteret is találtak. Később meg is gyanúsították lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés, illetve kábítószer birtoklása miatt.

A „vasmarokkal kézben tartott” dolgokat láthatjuk azon a tavaly áprilisban nyilvánosságra került videón, amelyen agyba-főbe vernek a biztonsági őrök egy legénybúcsút tartó társaságot a Petőfi sétányon. Végül a helyszínre érkező járőröknek kellett rendet tenniük, előállították a biztonsági embereket. Az ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság miatt emelt vádat ellenük.

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsány maga alá gyűrte Márki-Zayt

ĀXXI. Század Intézet: Márki-Zay Péter ugyanott folytatta a 2022-es évet, ahol az előzőt abbahagyta: sértegeti a választókat, sorozatosan botrányos megnyilvánulásai vannak + VIDEÓ