Belföld

Magánkézbe adná az egészségügyet a baloldal jelöltje

Magánkézbe adná az egészségügyet Márki-Zay Péter – derül ki egy korábbi videóból, amelyen a baloldal miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott: „Meg vagyok győződve róla, hogy ezen az állapoton, ami ma van, ezen csak egy drasztikus magánosítás segíthet. Az egy másik kérdés, hogy természetesen nem a biztosítást kell magánosítani.”

Magánkézbe adná az egészségügyet a baloldal jelöltje
Márki-Zay Péter magánosítaná az egészségügyet, noha nem olyan régen ő maga is állami kórházban kapott ellátást balesetét követően
Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldal

A politikus úgy gondolja, hogy a megoldást az úgynevezett single payer rendszer, tehát az egybiztosítós rendszer jelenti. Amerikán kívül ez majdnem minden fejlett országban így van – tette hozzá, levonva a következtetést: „tehát nagyon fontos, szolidaritási és egyéb alapból, hogy egy kalapból menjen a pénz”. Gondolatmenete végén még egyszer megerősítette: „a szolgáltatók, azok igenis legyenek magánszolgáltatók, versenyezzenek egymással, gazdálkodjanak felelősen”.

Gyurcsány bábja hozzátette: ha politikai célokra használják az egészségügyet, nem kell csodálkozni, ha nem fejlődik.

Objektum doboz

Ismert, a politikus korábban már számtalanszor kifejtette, hogy nem ért egyet sem a minimálbérrel, sem a rezsicsökkentéssel, vagyis tulajdonképpen a 2010 előtti kormányok politikáját folytatná, emellett botrányos megnyilvánulásaival folyamatosan sértegeti a választókat is. Utóbbira már Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője hívta fel a figyelmet legújabb videóelemzésében. Rámutatott: a helyzet annyira súlyos, hogy a baloldal minapi sajtótájékoztatóján már kérdezni sem engedték az újságírókat, így igyekeztek elkerülni, hogy Márki-Zay ismét valami zavarosat mondjon.

Kiemelte: a politikus olyan fundamentumoknak ment neki az utóbbi hetekben, amelyeknek a társadalomban nagyon komoly támogatottságuk van, így nem meglepő, hogy személyes népszerűsége mellett a baloldal támogatottsága is zuhanásnak indult.

Az elemző aláhúzta: Gyurcsány Ferenc már igyekszik bebiztosítani magát a vereségre, minden felelősséget Márki-Zayra tolt, akinek még a saját frakció létrehozását is megtiltotta.

Gyurcsány ezzel végérvényesen a baloldal vezetője lett, míg Márki-Zay súlytalan kirakatpolitikussá vált, szögezte le Deák.

Kommunikációs trükk

Márki-Zay Péter rezsicsökkentésről szóló plakátkampánya egy kommunikációs trükk - írja Hortay Olivér, a Századvég Energia- és Klímapolitika Üzletágának vezetője Facebook-oldalán.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje az alábbi szlogennel indított plakátkampányt: „Orbán megy, rezsicsökkentés marad”.

Az üzenet annak az abszurd kommunikációs próbálkozásnak az új állomása, amiben Márki-Zay megpróbálja elhitetni, hogy a rezsicsökkentési program kivezetése és helyettesítése egy másikkal, nem jelentené a meglévő program eltörlését - írja Hortay, aki alábbi posztjában kifejti, miért megy szembe a valósággal Márki-Zay.

Objektum doboz

Márki-Zay bevallotta: hűségesküt tett Gyurcsánynak

Márki-Zay egy friss videójában ismerte el, hogy csak azt csinálja, amit Gyurcsány Ferenc mond neki. 

Márki-Zay Péter biztos benne, hogy hamarosan „új vérszerződést kötve„ együtt fognak kiállni a nyilvánosság elé az ellenzéki pártok vezetői, miután „lezártak minden vitatott, megosztó kérdést”.

A videóban a miniszterelnök-jelölt sajtófőnöke megkérdezte, mit szól azokhoz a híradásokhoz, miszerint a hat ellenzéki párt „lenyomta„ Márki-Zayt és a hetedik frakciós ötletét. Közölte, a hat pártnak „nem az a célja, hogy lenyomják” őt, majd úgy folytatta:

Természetesen vannak hatalmi, pártfinanszírozási, mandátumszerzési érdekeik, és ebben nekik konkurenciának tűnik egy hetedik frakció. 

Márki-Zay ugyanakkor elmondta azt is, hajlandó elengedni, hogy legyen „jobbközép„ frakció is az ellenzéki térfélen belül.

Ezzel tehát végelegesen eldőlt, hogy Gyurcsány irányít mindent a baloldalon, és Márki-Zay csak végrehajtja amit mond neki. 

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsány maga alá gyűrte Márki-Zayt

ĀXXI. Század Intézet: Márki-Zay Péter ugyanott folytatta a 2022-es évet, ahol az előzőt abbahagyta: sértegeti a választókat, sorozatosan botrányos megnyilvánulásai vannak + VIDEÓ

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom