Belföld

A Nemzeti Népegészségügyi Központ bepereli Hadházyt

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) személyiségi jogok megsértése és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt jogi eljárásokat kezdeményez Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel szemben - tudatta lapunkhoz eljuttatott közleményében csütörtökön az NNK.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ bepereli Hadházyt
Hadházy Ákos
Fotó: MH

Az NNK emlékeztet: az országgyűlési képviselő csütörtökön közzétett Facebook-bejegyzésében azt állította, feljelentést tett hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt, és a bejegyzésben e mondatokat követően az országos tisztifőorvos fényképét közli.

„Ebből a szövegkörnyezetből és közlésből egyenesen következik, hogy az országos tisztifőorvost azonosítja az ismeretlen tettes személyével” - mutat rá az NNK, amely azt is leszögezi: a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az országos tisztifőorvos az oltóanyagok forgalomba hozatali engedélyei kiadásában a hatályos jogszabályok értelmében nem engedélyező hatóság.

„Az engedélyező hatóság a »kínai és orosz oltóanyag« forgalomba hozatali engedélyét a jogszabályi előírások alapján adta ki, amely alapján az alkalmazásuk történt és történik” - hangsúlyozta az NNK, amelynek véleménye szerint Hadházy Ákos nyilvános bejegyzése - szakmai hozzá nem értése és rosszhiszeműsége miatt - lejáratja az NNK-t, amelynek egyik közfeladata a járványügyi védekezés, és ezzel a lakosságot szándékosan félrevezeti.

Hadházy „e magatartásával közvetlenül és súlyosan veszélyezteti a járványügyi védekezést, megkérdőjelezi a védekezésben résztvevő szakemberek szakmai hitelességét, a védekezés módszereiben aláássa a közbizalmat, ilyen és hasonló megnyilvánulásaival az oltásellenes mozgalmat erősíti. az országgyűlési képviselő nemtelen támadása kizárólag a politikai haszonszerzésből születhetett” - hangsúlyozza az NNK, hozzátéve: a Magyarországon alkalmazott valamennyi oltóanyag hatékony és biztonságos.

Kapcsolódó írásaink

Újabb oltási akció kezdődött

Ā6 millió 278 ezer a beoltott, 6524 az új fertőzött és elhunyt 101 beteg - A delta mellett az omikron vírusvariáns is terjed - Merkely: A teljes oltás a három oltás