Belföld

Hiányos és könnyen támadható szakértői lista

Nemrég szivárogtak ki nevek, de máris komoly kritikát kapott Márki-Zay eddig megismert szakértői csapata. A Magyar Hang értesülései szerint az önkormányzatiság témaköre Wittinghoff Tamásé, az egészségügy a DK-s Komáromi Zoltáné, a munkavállalói jogok témafelelőse az MSZP-s Komjá­thi Imre, a rendvédelem területén a siófoki polgármester, Lengyel Róbert a megmondóember, az oktatás kérdésköre a momentumos Tóth Endréé, az alkotmányozás felelőse Fleck Zoltán, az egyházi ügyekben pedig Lukácsi Katalin fog felelni a kommunikációért.

Hiányos és könnyen támadható szakértői lista
Az oltásellenes kampányban élen járó Komáromi Zoltán is a csapat tagja
Fotó: Dkp.hu

Ceglédi Zoltán baloldali publicista, humorista, a Republikon Intézet korábbi vezető tanácsadója Facebook-oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy a „beszélő fejek” listáját ki kellene egészíteni, hiszen nincs a listán külügyi szakember, sem zöldpolitikus, de nincs szó kultúráról sem. Szükség lenne szerinte egy „agrár-arcra” is, nem beszélve a honvédelemről, ami ugyancsak fontos terület, és nem szabad elhanyagolni a nemzetpolitikát sem – jelezte a baloldali elemző.

Ugyanakkor az eddig megismert „arcok” is kérdéseket vethetnek fel. Wittinghoff Tamásra korábbi szexbotránya borít árnyékot, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnökét, Király Júliát sokan továbbra is a devizahitelezés elszabadulásának felelőseként emlegetik, nem beszélve Komáromi Zoltánról, akinek egészségügyi szakértelmével kapcsolatban a baloldal oltásellenes kampányában játszott hangsúlyos szerepe juthat elsőként eszünkbe.

Az egyik legemlékezetesebb megnyilatkozása az volt, amikor tavaly februárban az ATV-ben a következő beszélgetés játszódott le. Műsorvezető: …a kormányzat azt mondja, hogy bármilyen vakcina jobb, mint a betegség. És ezzel tényleg nem, nehéz vitatkozni… Komáromi Zoltán (közbevág): Én vitatkozok… Műsorvezető: …Covidba idáig a világon meghalt két és fél millió ember… Komáromi Zoltán (közbevág): Én ezzel vitatkozok! Műsorvezető: …oltásba még senki. Komáromi Zoltán: Világos. Én vitatkozom ezzel.

Egyébként a háziorvos Komáromi Zoltán 2018-ban még az MSZP–Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely árnyékkormányának egészségügyi tárcavezetője volt – ez is mutatja, mennyire szűkében van „szakértőknek” a baloldal.

Kapcsolódó írásaink