Belföld

Fidelitas: Havonta akár 50 ezer forinttal több maradhat a fiataloknál

A magyar fiataloknak 2022. január 1-től nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, a kormány döntésének köszönhetően havonta akár 50 ezer forinttal, év végén pedig több, mint félmillió forinttal is több pénz maradhat náluk - mondta el Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke a szervezet Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban.

Fidelitas: Havonta akár 50 ezer forinttal több maradhat a fiataloknál
Illés Boglárka: 2010 előtt Gyurcsányék és a baloldal ahelyett, hogy a fiatalokat segítették volna, a válság idején adót emeltek és az ifjúsági munkanélküliséget szabadjára engedték
Fotó: MH/Katona László

Illés Boglárka kiemelte: a fiatalok így többet spórolhatnak, tanulhatnak és szórakozhatnak, emellett a családalapítás is sokkal könnyebbé válik.

Közben emelkedik a tanárok, az orvosok, az ápolók, a rendvédelmi dolgozók és a katonák bére is.

Objektum doboz

A Fidelitas elnöke emlékeztetett: 2010 előtt Gyurcsányék és a baloldal ahelyett, hogy a fiatalokat segítették volna, a válság idején adót emeltek és az ifjúsági munkanélküliséget szabadjára engedték. Most ugyanazok akarnak visszajönni a hatalomba, akik egyszer már teljesen tönkretették az országot - tette hozzá.

„Régi, lejárt lemez, nem dőlhetünk be nekik, mert Magyarországnak előre kell mennie, és nem hátra” - fogalmazott Illés Boglárka.

Kapcsolódó írásaink

Idén tovább nőnek a családtámogatások

ĀA kormány elkötelezett abban, hogy a gyermekeket nevelő szülők segítése mellett megkönnyítse többek között a fiatalok életkezdését és kilépését a munkaerőpiacra