Belföld

A kormány továbbra is támogatja a fiatalokat

A kormány elkötelezett abban, hogy a gyermekeket nevelő családok támogatása mellett segítse a fiatalok életkezdését, kilépését a munkaerőpiacra, saját otthonhoz jutását és családalapítását - mondta a családokért felelős parlamenti államtitkár a kormány Facebook-oldalára hétfőn feltöltött videóban.

A kormány továbbra is támogatja a fiatalokat
Zsigó Róbert: Segítjük a fiatalok munkaerőpiacra történő kilépését, a saját otthonhoz jutást és a családalapítást is (Képünk illusztráció)
Fotó: MH

Zsigó Róbert hozzátette: mindezért január 1-jétől a 25 évnél fiatalabbak mentesülnek a 15 százalékos szja-megfizetésétől.

A munkát vállaló fiatalok nettó fizetése így 22 százalékkal emelkedik, egészen annak a hónapnak a végéig, amelyben betöltik a 25. életévüket - közölte.

Mint mondta, az elmúlt tíz évben másfélszeresére nőtt a munkát vállaló fiatalok száma.

Így a személyijövedelemadó-mentesség 280 ezer már dolgozó fiatalt érint, de akár a korosztály egymillió tagját is érintheti az intézkedés - fűzte hozzá az államtitkár.

Azok, akik nyolc órában dolgoznak, havonta 41 600 forinttal is többet vihetnek haza. Ez éves szinten félmillió forint többletjövedelmet jelent nekik - mondta Zsigó Róbert.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Folytatódik az oltási akció

ĀAz omikron vírusvariáns Magyarországon is terjed, ezért továbbra is az oltás felvételére kérik az oltatlanokat és a megerősítő oltás felvételére a négy hónapnál régebben oltottakat