Belföld

Gyurcsány kitart Márki-Zay mellett, akit a baloldal már régen leváltott volna

A Covid miatt is megtizedelt időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre, de a fiatalok, akik most csatlakoztak az ellenzékhez, ők kormánykritikusok – fogalmazott a hódmezővásárhelyi polgármester botrányos, újévi videóüzenetében, melyről lapunk is beszámolt korábban.

Gyurcsány kitart Márki-Zay mellett, akit a baloldal már régen leváltott volna
Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt
Fotó: AFP

A baloldal tavaly megkezdett halálkampányát - ha lehet ilyet állítani -, még az eddigieknél is gyomorforgatóbb módon folytatja Márki-Zay Péter, ezt pedig a már saját szekértáboruk is ellenzi.

A videóról egyes balliberális portálok is beszámoltak tudósítás formájában. A Facebookon közzétett bejegyzések alatti kommentmezőkben keresve se találni támogató hangvételű hozzászólást.

A legtöbben Márki-Zay leváltását követelték. Ezekből szemezettünk:

  • Valaki kezdjen el marha gyorsan melegíteni a kispadnál, mindegy ki.
  • Ez hülye! Hogy szavazhattatok erre a lényre???
  • Nincs az ellenzékben egy olyan ember aki rászólna? Vagy állj félre öreg, elég hülyeséget beszéltél?
  • Barom, bunkó paraszt...! Kijelentései már nem csak a Fidesz szavazói között, hanem ellenzéki körökben is, az az országosan is, kiverik a biztosítékot!
  • Én nagyon ellenzéki vagyok de ez bukta..

Baráti tűz

A karrierista politikust szenvtelen megjegyzése után a saját háza táján kollégája, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nevű viccpárt elnöke, Kovács Gergő is kritizálta. Már fél napja 2022 van, kellett is gyorsan egy parasztság – reagált nagyon hamar.

„Ennek az embernek emiatt most azonnal le kellene mondania a miniszterelnök-jelölti pozícióról, ha demokrata lenne. [...] Hogyan lehet miniszterelnök-jelölt olyan ember, aki a politikai ellenfél nyugdíjas szavazóinak halálán örvendezik?" – fogalmaz a baloldali Amerikai Népszava nevű portál. Az ő reakciójukról itt írtunk hosszabban!

Márki-Zay Péter egyébként most is beszélt a politikai baloldal árulóiról, önmagát indirekt módon Bajnai Gordonhoz és Botka Lászlóhoz hasonlította, akik szintén a baloldal miniszterelnök-jelöltjei voltak, de szerinte a baráti tűznek estek áldozatul.

Gyurcsány Ferenc: Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel

Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök hétfőn reggel közösségi oldalán írta meg véleményét Márki-Zay Péterről, a baloldal miniszterelnök-jelöltjéről és arról, ahogyan jelenleg a baloldal helyzete áll.

„Hol sok a karc, kevesebb a fény

Akkor egyenesen.

Nem lesz ez így jó.

Vagy a hat ellenzéki párt győz, vagy a Fidesz.

Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel.

Lassan meg kellene érteni.

Tudom, hogy innen vagy onnan nézve, mindenkinek lehet megjegyzése. De ezek egy pont után nem fontosak.

És eljött ez a pont.

Tudom, nincs könnyű dolga annak, aki a magyar nyilvánosságból akar tájékozódni. Elfogadom, hogy időnként nem lehet nem megszólalni felelős közembereknek.

De írom, mi, akiket képviseletekkel bíztatok meg, tisztességes erőfeszítést teszünk azért, hogy jó megoldásokat találva győzelemre vigyük a polgári, európai Magyarország ügyét.

Most segítene, ha többen értenék ezt a sokszor gyötrő belső küzdelmet is, és csendesen támogatnák közös ügyünket.

Hol sok a karc, kevesebb a fény.”

- írta közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc, bukott miniszterelnök.

Kapcsolódó írásaink