Belföld

„Szégyen és gyalázat” - így reagált Márki-Zay nyugdíjasgyalázására az Amerikai Népszava

„Ennek az embernek emiatt most azonnal le kellene mondania a miniszterelnök-jelölti pozícióról, ha demokrata lenne. [...] Hogyan lehet miniszterelnök-jelölt olyan ember, aki a politikai ellenfél nyugdíjas szavazóinak halálán örvendezik?" – fogalmaz a baloldali Amerikai Népszava nevű portál.

„Szégyen és gyalázat” - így reagált Márki-Zay nyugdíjasgyalázására az Amerikai Népszava
Márki-Zay Péter
Fotó: MH/Purger Tamás

Ahogy már lapunk is beszámolt róla, Márki-Zay szerint nem nőtt a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságot. Bár arról még nem tudni, hogy Márki-Zay Péter szövetségesei mit gondolnak a baloldali miniszterelnök-jelölt kijelentéséről, a Kutyapárt elnöke „parasztságnak" nevezte közösségi oldalán a baloldali politikus megnyilvánulását. De az Amerikai Népszava is felháborodását fejezte ki a baloldali miniszterelnök-jelölt kijelentése miatt.

"Ez a produkció szégyen és gyalázat, az egész ellenzék lejáratása, választási esélyeik lenullázása".

Az Amerikai Népszava „Az amerikai elnök másfél perces, Márki-Zay Péter húszperces újévi köszöntőt mondott" címmel írt cikkével reagált Márki-Zay Péter újévi köszöntőjére. A portálon megjelent írás számos ponton kritizálta a baloldal miniszterelnök-jelöltjének beszédét. „Márki-Zay unalmasan és érdektelenül előadott közhelygyűjteménye nemcsak szerkesztetlen, de több részében meggondolatlan, alaptalan és az egész súlytalan volt" – írták egy ponton.

Másutt a portál úgy fogalmazott: ez a produkció szégyen és gyalázat, az egész ellenzék lejáratása, választási esélyeik lenullázása. Azt kell mondanunk, hogy zavaros gondolkodású, de önmagával tökéletesen elégedett amatőr idióta járatja itt le nemcsak önmagát, hanem mindazokat, akiket ellenzéki miniszterelnök-jelöltként képvisel.

„A legteljesebb mértékben vállalhatatlan egy humanista demokrata számára"

A portál cikke szerint a legfelháborítóbb azonban talán mégis az a kijelentése volt a baloldal miniszterelnök-jelöltjének, hogy elmondta, szerinte nem nőtt a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságot.

Az a kijelentés, hogy most jók az ellenzék esélyei, mert a Covid miatt a Fidesz nyugdíjasai közül sokan meghaltak, a legteljesebb mértékben vállalhatatlan egy humanista demokrata számára – olvasható az Amerikai Népszaván megjelent cikkben.

Mint írják: „ez a kijelentés felháborító, a legteljesebb mértékben elfogadhatatlan. Ennek az embernek emiatt most azonnal le kellene mondania a miniszterelnök-jelölti pozícióról, ha demokrata lenne. De nem az. Hogyan lehet miniszterelnök-jelölt olyan ember, aki a politikai ellenfél nyugdíjas szavazóinak halálán örvendezik? Nincs egyetlenegy vállalható megnyilvánulása ennek az embernek" – zárja sorait a portál.

Kapcsolódó írásaink