Belföld

Pálfalvi Milán: Lemondtam, hogy elmondhassam, nagy a baj!

A Mártha-ügy miatt lemondtam közalapítványi tisztségemről, hogy elmondhassam, nagy a baj - jelentette be Pálfalvi Milán, közgazdász, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány Felügyelő Bizottságának tagja Facebook-oldalán.

Pálfalvi Milán: Lemondtam, hogy elmondhassam, nagy a baj!
Pálfalvi Milán: Lemondtam, hogy elmondhassam, nagy a baj!
Fotó: MH/Katona László

A közösségi oldalán megosztott bejegyzésben Pálfalvi Milán elmondta, hogy megtiszteltetés volt közalapítványi felügyelőbizottsági tagként hét évig szolgálni a nemzet fővárosát, „de van, amihez közvetetten sem adhatom a nevét”, ezért demonstratív céllal lemondott.

Amikor a mindannyiunkat szolgálni hivatott közműcéget arra használja annak vezetője, hogy a személyét ért kritikával szemben adjon ki közleményt, akkor az megmutatja, hogy a köztisztség iránti alázatot mennyire rosszul értelmezi - írta, hozzátéve, hogy ha ezt a fogalmat egyáltalán ismeri, merthogy nem gyakorolja, azt ezen az eseten keresztül sajnos látjuk.

Félreértés ne essék, engem nem érdekel senkinek a nyaralása, vagyona, ellenben az rendkívül bosszantó, ahogyan Mártha Imre a közműcéget személyes szócsőként és védőbástyaként használja, tisztsége és a szervezet mögé bújva, mintha az az ő politikai hitbizománya lenne, őt szolgálná és nem fordítva - szögezte le.

Ez egy magáncégnél még talán elfogadható, de nem egy közintézménynél - tette hozzá. Egyetlen haszna ennek, hogy legalább megmutatkozott, mire lehet számítani tőle.

„Nekem ez volt az utolsó csepp a pohárban. Sokakkal együtt én sem erre esküdtem fel. Azért mondtam le, hogy ezt elmondhassam.”

Az elmúlt két évben a bábként működő fővárosi vezetés zokszó nélkül visszaengedte azokat a politikai kegyelteket különböző tisztségekbe, akiket a választók 2010-ben egyszer már elküldtek - írta Pálfalvi. 

Hozzátette: Miután azonban a budapestiek 2019-ben meghozott döntését elfogadtam, két éve elhatároztam, hogy a munkára, a szakmai működésre figyelek és nem a politikai történésekre. Ez így volt természetes számomra, miáltal lett összehasonlítási alapom, vagyis nem indulatból hoztam döntést és nem politikai, hanem szakmai alapon. A két időszak tapasztalatainak összevetése lesújtó volt számomra.

Látva mindazt, ami az elmúlt években szakmailag és magatartás tekintetében történt Budapesten, úgy döntöttem, ehhez egyszerűen nem adom a nevemet többé - indokolta döntését.

„Méltatlan a nemzet fővárosához, a rendes, dolgos emberekhez és az iránya ellentétes a közérdekkel.”

Sok tisztességes munkavállaló dolgozik ugyanis Budapestért nap mint nap és nem bújnak a tisztségük mögé, hanem maguk vállalják tettük következményét. Nagyobb megbecsülést érdemelnek és semmiképpen sem azt, hogy a vállukon vitt szervezet nevében védeniük kell egy politikai kinevezettet, mert az arra sem képes, hogy maga levonja a konzekvenciát és lemondjon. A köz szolgálata nem az, amit ő tesz. Ideje lenne elköszönnie attól a pozíciótól, aminek feladatait számos kiváló köztisztséget példaértékűen viselni képes szakember hatékonyan el tudna látni.

A rossz példák, amelyeket 2019 óta látunk, csak gyűlnek. Jó lenne, ha Budapesten is rend lenne, de miután erre az én ráhatásom egyetlen szavazat, most nem látok más utat, minthogy demonstratív céllal lemondtam, hogy felhívjam rá a figyelmet, bajban van Budapest. Jelen helyzetben ezzel a döntéssel többet használok szeretett szülővárosomnak mint a maradással, félrenézéssel és hallgatással - zárta írását Pálfalvi Milán.

Kapcsolódó írásaink

Budapesti takarékosság Gyurcsány-fióka módra

ĀTöbb mint kétezer négyzetméteres, minimum kétmilliárd forintot érő, úszómedencés svábhegyi villában él és egy 100 milliós luxusautóval, Bentley-vel jár a fővárosi közműcégek csúcsvezetője + KÉPEK