Belföld

Már kérelmezhető a tankötelezettség időpontjának halasztása

Oktatási Hivatal

Az Oktatási Hivatalnak a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmek benyújtására szolgáló informatikai felülete december 28-án megnyílt.

A kérelmeket január 18-ig lehet beadni. Amennyiben egy szülő (gyám) valamilyen okból úgy látja, hogy tanköteles korú gyermeke még nem érett az iskolakezdésre, vagy éppen indokolt, hogy még nem tanköteles gyermeke szeptemberben megkezdje az iskolát, az Oktatási Hivatalhoz nyújthatja be kérelmét, amelyhez bármilyen lényegesnek tartott dokumentumot mellékelhet.

Az Oktatási Hivatal honlapján (Ohtan.oh.gov.hu) már elérhető a kérelmezést támogató formanyomtatvány, amely valamennyi szükséges adatot tartalmazza, és amelyet a szülők ügyfélkapun hitelesítve elektronikusan vagy kinyomtatva, postán is eljuttathatnak a hivatalnak. Az űrlap használata nem kötelező, ám jelentősen megkönnyíti a kérelmek benyújtását és feldolgozását. A szükséges adatokról és csatolandó dokumentumokról bővebb tájékoztatás olvasható a honlapjukon: Oktatas.hu/kozneveles/tankotelezettseg/tankotelezettseg_halasztasa.

Kapcsolódó írásaink