Belföld

Eredményes küzdelem az LMBTQ-lobbi ellen

„Szeretnénk, ha Európa olyan hely maradna, amely tiszteli örökségét, benne a keresztény kultúrát, amelyben nem válik divatossá hitünk megcsúfolása és szimbólumaink meggyalázása”

Sikeresnek értékeli a 2021-es esztendőt a CitizenGo nevű online keresztény, konzervatív, életvédő szervezet, amely idén is számtalan petíciót indított és jelentős győzelmeket aratott mind Magyarországon, helyi ügyekben, mind pedig nemzetközi szinten.

Eredményes küzdelem az LMBTQ-lobbi ellen
A CitizenGo szervezet életvédő felvonulása, amellyel Európa-szerte a hagyományos értékek védelmében léptek fel
Fotó: CitizenGo Facebook-oldala

Nemrég zárult le a négy és fél éve tartó „vallásgyalázás abortusztablettával” ügy. Még 2016-ban a budapesti lengyel nagykövetség előtti demonstráción egy püspöknek beöltözött férfi abortusztablettával „áldoztatta” társait. „Járuljatok szentáldozáshoz!” – szólt hozzájuk, és egy jól láthatóan címkézett, abortusztabletta feliratú zacskóból „Krisztus teste” kijelentés kíséretében fehér tablettákat helyezett az elé járulók nyelvére. Ezzel az akció résztvevői az életet jelentő Jézust a halált hozó abortusztablettával azonosították.

A megdöbbentő vallásgyalázás után a CitizenGo petíciót indított, amelyhez több mint tizenkétezren csatlakoztak, arra kérve az akció résztvevőit, hogy kérjenek bocsánatot. Miután ez nem történt meg, jogászok és civil aktivisták polgári pert indítottak az ügyben, mivel fontosnak tartották a keresztény hitük és Jézus Krisztus melletti ilyen módon való kiállást, hiszen Magyarország Alaptörvénye kimondja, mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához, viszont annak gyakorlása nem irányulhat vallási közösségek méltóságának megsértésére.

A per elindítói Lábady Tamás volt ítélőtáblai bíró, alkotmánybíró és címzetes egyetemi tanár, Frivaldszky Gáspár jogász és Zarka Rozina egyetemista életvédő voltak. Lábady Tamás fájdalmas elvesztése után felesége, Lábady Tamásné lépett be a felperesek körébe.

Miután a pert másodfokon jogerősen megnyerte a keresztény csapat, úgy döntöttek, hogy a hatszázezer forint sérelemdíjat egy életvédő szobor felállítására fogják fordítani, így készült el Martin Hudacek szobra, a Szobor az életért. A szobor azóta közösségről közösségre utazik az országban, segítve az abortusszal és magzatvesztéssel kapcsolatos gyógyulásokat, felnyitva az emberek szemét és szívét az abortusszal kapcsolatban. A jogi hercehurca a másodfok után is éveken át folytatódott, végül az Alkotmánybíróság kimondta, hogy a Jézust abortusztablettával azonosító megnyilvánulás túlmutat a szólás- és véleményszabadság határán. A vallásgyalázó akció résztvevői írásban bocsánatot kértek, a felperesek pedig eltekintettek a sérelemdíjtól.

Sokkal gyorsabban – pár hét alatt – ért el eredményt a CitizenGo az Index pedofilmentegető videójával kapcsolatban. A portál Konyhanyelv című műsorában Csákányi Eszter megosztott egy borzalmas eseményt a múltjából, kiderült, hogy a művésznőt nyolcéves korában egy felnőtt férfi molesztálta. Gyermekként nem tudta, hogyan kezelje a történteket, amelyek máig kihatnak az életére. Wahorn András megdöbbentő módon mentegetni kezdte a szexuális bűnözőt.

Érvelése szerint semmi probléma nincs ezzel, ha a színésznőnek akkor nem jelentett negatív élményt, és nem lehet elítélni azt, aki ötven évvel ezelőtt követett el szexuális bűncselekményt egy gyerekkel szemben. Később azt is mondta, hogy az nem erőszak, ha egy férfi molesztál egy kislányt, amennyiben a gyerek nem tiltakozik. A keresztény szervezet petíciót indított a pedofilmentegető, a bűncselekményt relativizáló videó eltávolítását követelve, ami aztán meg is történt.

Villámgyors sikert aratott telefonos, e-mailes kampányával a CitizenGo, amikor azt követelte, hogy törölje Instagram-oldaláról az ELTE bölcsészkara az „LMBTQ-kisokost”, amelyben olyan megállapítások szerepeltek, hogy „a nemi identitás az ember fejében dől el, nem a nadrágjában”, vagy „a nemi identitás független attól, hogy az egyént a társadalom milyen neműként érzékeli, vagy hogy az egyént születésekor milyen neműként sorolták be”. A szervezet rámutatott: az ELTE BTK ezzel olyan ideológia mögé áll be, ami szerint a valóságot képzelt identitások tucatjai határozzák meg, nem a konkrét tények, adottságok, és még véletlenül sem a biológia.

Eredményesen lépett föl a szervezet az ellen is, hogy a júniusi német–magyar mérkőzés alatt szivárványszínű fényfestéssel „díszítsék” a müncheni stadiont – amint azt LMBTQ-szimpatizánsok követelték, a magyar gyermekvédelmi törvényt kritizálva. Az Allianz Arena ügyvezető igazgatójának, az UEFA elnökének, a Német Labdarúgó-szövetség vezetőjének, valamint az FC Bayern igazgatójának írott levélben a CitizenGo leszögezte, „A foci az foci, nem pedig politikai tartalmak vagy az egyre növekvő számú szexuális identitások reklámozásának a helye.” A stadion szivárványszínűre világítása megalázná mind a magyar válogatott, mind a magyar nemzet tagjait, ugyanis a magyarok többsége szerint fontosak a szülői jogok, és fontos a gyermekek védelme a szexuális befolyásolástól – érveltek, azt kérve, tiszteljék meg a németek a vendégcsapatot. „Ahogy a BLM-letérdelésekhez sem csatlakoztunk, nem kérünk az LMBTQ-lobbiból sem a meccsek alatt” – fogalmazott a szervezet.

Jelenleg is gyűjtik azonban az aláírásokat annak érdekében, hogy az Európai Parlament nyilvánosan határolódjon el a magát LMBTQ-nagykövetnek nevező Riccardo Simonettitől, és függessze fel mindennemű hivatalos és félhivatalos együttműködését az influenszerrel. Emlékezetes, Simonetti az advent „tiszteletére” szakállas Szűz Máriaként, kezében játékbabával, oldalán egy fekete, homoszexuális Szent Józseffel jelent meg egy német magazin címlapján. „A magukat keresztényként definiáló euró­paiak többségét sértette meg az influenszer az egyházi év kezdetén, az egyik legnagyobb főünnepünk küszöbén. Ezt nem tűrjük tovább” – írta petíciójában a CitizenGo.

Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra: egyre intenzívebb a keresztény értékek eltörlésének szándéka az Európai Unióban. A közelmúltban az Európai Bizottság körbeküldött egy olyan munkadokumentumot, amely valamennyi, a bizottság által foglalkoztatott munkatárs számára kötelezővé tette volna a nemsemleges megszólításokat és azt, hogy a karácsony kifejezést kerüljék. A „karácsonyi szünet” helyett például „téli szünet” fordulatot lett volna kötelező használniuk a bürokratikus intézményrendszer dolgozóinak. A tervezetet aztán – többek között a Szentszék tiltakozásának hatására – visszavonták. Ferenc pápa arra szólította fel az uniót, térjen vissza az alapító atyák álmához, és arra figyelmeztetett, hogy az európai együttműködés nem válhat ideológiai gyarmatosítás színterévé – idézte fel a CitizenGo. Hozzáfűzték: szeretnék, ha Európa olyan hely maradna, amely tiszteli örökségét, benne a keresztény hitet és kultúrát, amelyben nem válik egyre inkább divatossá a keresztények gúnyolása, hitük megcsúfolása és szimbólumaik meggyalázása.

A szervezet azt ígéri, 2022-ben is folytatja küzdelmét az ENSZ-ben és az EU-ban működő LMBTQ-lobbival és a keresztényellenes megnyilvánulásokkal szemben, igyekeznek visszaszorítani a Disney-mesékben eluralkodó LMBTQ-propagandát, és továbbra is élet- és családbarát döntésekért fognak dolgozni.

Kapcsolódó írásaink