Belföld

Az év elején még egyértelműbbé válnak a csok szabályai

Családtámogatás

Az egyértelműség érdekében módosításokat hajtott végre a kormány a családok támogatásai­ra vonatkozó rendeleteken, derült ki a keddi Magyar Közlönyből.

Az egyik legfontosabb például, hogy a csok immár új lakás építése esetén a használatbavételi engedélyről szóló határozat, a használatba vétel tudomásul vételét igazoló hatósági dokumentum vagy az egyszerű bejelentéshez kötött új lakóépület felépítésének megtörténtét igazoló hatósági bizonyítvány kiállítását megelőzően a már megkötött, családi otthonteremtési kedvezmény igénybevételéről szóló támogatási szerződés szerinti támogatási összeget megalapozó gyermekszámon felül további – a támogatási kérelem benyújtását követően a 12. várandóssági hetet betöltött, megszületett vagy örökbefogadott meglévő – gyermekre is igényelhető.

A három- vagy többgyermekes családok lakáscélú jelzáloghitel-tartozásainak csökkentéséről szóló rendeletet pedig úgy módosították, hogy abba már bekerült a lakáscélú pénzügyi lízingszerződés is, azaz nem csak jelzáloghitel-szerződésekre lehet igényelni január elsejétől – olvasható a közlönyben.

Kapcsolódó írásaink