Belföld

Novák Katalin kijelentette: „Soha nem fogok hozzájárulni a jogállam lebontásához”

Államfőjelölti hitvallás

Magyarország első női köztársasági elnökének lenni többletfelelősséget jelent – nyilatkozta az Indexnek Novák Katalin.

Az államfőjelölt arról is beszélt, a nemzet egységének kifejezésére törekszik majd, és a jogállam lebontásához soha nem fog hozzájárulni. Utalt arra is, vannak, akik rutinból, reflexszerűen támadnak mindent, amit Orbán Viktor bejelent, mert azt gondolják, az nekik szükségszerűen rossz.

Akik azt mondják, én csak egy bábu leszek ebben a tisztségben, valójában nem engem, hanem a nőket becsülik le, nem feltételezik, hogy egy nő önálló döntésekre képes, szuverén közéleti szereplő lehet – fogalmazott. A magyar gyerekek, a családok sorsa marad a szívügyem, a jövőben is értük dolgozom – húzta alá Novák Katalin. Mint mondta, Áder János következetesen képviselte a teremtett világ védelmét, s ez az ügy neki is fontos, hiszen a második szakiránya a környezeti menedzsment volt.

Ahhoz azonban, hogy legyen kinek megőrizni a Földet, szükség van a gyermekekre, a következő generációkra – mondta. Aláhúzta, bízik abban, hogy valóban a saját erőnkből sikerülhet fordítani a demográfiai helyzeten. Hozzátette, a nyugati trendekkel szemben itthon sok fiatal ébred rá, hogy van lehetősége először családot alapítani, és azután is kiteljesedhet majd a szakmájában.

Kapcsolódó írásaink