Belföld

A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormányra

A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormányra - jelentette ki a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára a kabinet Facebook-oldalára kedden feltöltött videóban.

A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormányra
Zsigó Róbert: Míg a baloldal 2010 előtt kisemmizte a nyugdíjasokat, addig a konzervatív kormány a válsághelyzetben sem hagyta magára az időseket
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Zsigó Róbert azt mondta, hogy 2010-ben kötöttek egy megállapodást a nyugdíjasokkal: azt vállalták, hogy megőrzik a nyugdíjuk vásárlóértékét.

Az elmúlt évek bebizonyították, hogy állják a szavukat - hangoztatta.

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a baloldal 2010 előtt kisemmizte a nyugdíjasokat: elvett tőlük egyhavi juttatást, csökkentette a nyugdíjuk vásárlóértékét, valamint az egekbe emelte a rezsiköltséget.

„Mi a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben sem hagytuk magukra az időseket” - mondta Zsigó Róbert, hozzátéve, 2010 óta több mint 10 százalékkal nőtt a nyugdíjak vásárlóértéke, az idős emberek emellett a gazdaság jó teljesítményéből is részesültek. Emlékeztetett: novemberben minden eddiginél magasabb összegű, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot fizettek a nyugdíjasoknak és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek.

Két hét múlva megkezdődik az 5 százalékkal megemelt összegű nyugdíjak kézbesítése - közölte.

Februárban pedig visszaadják a nyugdíjasoknak a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíjat, és ezt sem csak a nyugdíjasok kapják meg, hanem a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is - közölte az államtitkár.

Objektum doboz

„Mindannyiunknak kötelessége megbecsülni az időseket, köszönjük nekik az elmúlt évtizedek munkáját. A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak ránk” - mondta Zsigó Róbert.

Kapcsolódó írásaink