Belföld

„A baloldal megszüntetné a rezsicsökkentést és elvenné a 13. havi nyugdíjat”

Az volt a megszorítás, amikor a Gyurcsány–Bajnai-kormányok elvettek egyhavi fizetést a közalkalmazottaktól és egyhavi nyugdíjat az emberektől - írta a Fidesz Márki-Zay Péter csütörtöki nyilatkozatára reagálva.

„A baloldal megszüntetné a rezsicsökkentést és elvenné a 13. havi nyugdíjat”
Márki-Zay Péter
Fotó: MH/Török Péter

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje a Facebookon közzétett videójában arról beszélt, hogy szerinte karácsonyra az ország az elmúlt évtizedek egyik legkegyetlenebb megszorító csomagját kapta.

A Fidesz erre az MTI-hez eljuttatott közleményben reagálva úgy fogalmazott: most újjáépítjük a 13. havi nyugdíjat, kétszázezer forintra emeljük a minimálbért, személyi jövedelemadó mentességet kapnak a 25 év alatti fiatalok és befagyasztjuk a kamatokat. A baloldal programja, hogy megszüntetné a rezsicsökkentést és újra elvenné 13. havi nyugdíjat.

Ahogy arról korábban már többször is írtunk, Márki-Zay Péter egy októberi, Gyurcsányné Dobrev Klárával közös beszélgetésen veszélyes felelőtlenségnek nevezte a 13. havi nyugdíj bevezetését, egy a közelmúltban előkerült hangfelvétel tanúsága szerint pedig böszmeségnek nevezte az intézkedést.

„Amikor a legnagyobb munkanélküliség fenyegetett a Covid első hullámában, nem a munkavállalóknak tettek valamit, hanem bejelentették, hogy a 13. havi nyugdíjat építik vissza. Amikor a munkahelyek elvesznek, akkor a nyugdíjasoknak adok pluszjuttatást? Ez körülbelül akkora böszmeség volt, mint ötezres stadiont építeni Felcsúton...” – fogalmazott Márki-Zay, aki a rezsicsökkentés után a 13. havi nyugdíjat is elvenné a magyar emberektől.

Kapcsolódó írásaink