Belföld

A baloldali tervek egyik kíméletlen eleme a rezsicsökkentés megszüntetése

Úgy tűnik, hogy 2021 végére teljesen ismertté vált a baloldal kormányprogramja, amelynek egyik kíméletlen eleme a rezsicsökkentés megszüntetése - mondta Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője a közmédiához hétfőn eljuttatott videónyilatkozatában.

A baloldali tervek egyik kíméletlen eleme a rezsicsökkentés megszüntetése
Márki-Zay Péter az egyszázalékos Párbeszéd politikusainak gyűrűjében
Fotó: Párbeszéd Magyarországért Facebook-oldala

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: Márki-Zay Péter, a baloldal választott vezetője „ostobaságnak” nevezte a rezsicsökkentést, amelynek szerinte csak egyetlen módja van, mégpedig az, ha kevesebb vizet, áramot és gázt használnak a háztartások.

De itt nem állt meg, ugyanis mindenkit, aki támogatja a rezsicsökkentést, „sötétben tartott, trágyával etetett gombának” nevezett - tette hozzá Dunai Mónika.

Emlékeztetett: az üzemanyag világpiaci árának emelkedését követően a magyar kormány november 15-én befagyasztotta az üzemanyagárakat. Márki-Zay Péter azonban ezt is megtámadta - fűzte hozzá -, és azt mondta, hogy semmilyen szociális komponenst nem tart indokoltnak.

A baloldal láthatóan továbbra is a multinacionális cégek oldalán van, továbbra sem a magyarokat támogatja - jelentette ki a fideszes képviselő.
A Fidesz ezzel szemben ki fog tartani a rezsicsökkentés mellett, és nem hagyja, hogy elszabaduljanak a villany-, a gáz- és az üzemanyagárak, ahogy az sok más európai országban történt - hangoztatta Dunai Mónika.

Emlékezetes, hogy november közepén Márki-Zay arról beszélt, hogy „a magyaroknak nem okozna problémát kifizetni az aktuális (vagyis a világpiaci – a szerk.) energiaárakat”, illetve úgynevezettnek minősítette a rezsicsökkentést, állítva hogy azzal „az Orbán-kormány hatalmas terheket rótt az államháztartásra és tönkretette a közműcégeket”.

Márki-Zay Péter úgy gondolja, hogy

  • nem lehet a világpiaci árakat megállítani a határon - holott ez Orbán Viktornak és a Fidesz-KDNP-nek már sikerült,
  • a gazdaságnak alkalmazkodni kell ezekhez az árakhoz - holott a jelenlegi magyar kormány újraindította a koronavírus következtében csorbákat szenvedett gazdaságot, adókat csökkentettek, támogatták a családokat, bevezették a 25 év alatti fiatalok szja-mentességét, soha nem látott nyugdíjprémiumot fizettek az időseknek és még az idei évben kifizetik a baloldal által megszüntetett teljes 13. havi nyugdíjat,
  • az adminisztratív megoldások ostoba dolgok
  • a kommunista államban sem működtek, most sem fenntarthatóak.

A Bige László vörösbáró támogatta baloldali Márki-Zay Péter tehát abból indulna ki, hogy ami neki vagy a baloldalnak eddig nem sikerült, az a jobboldali Orbán Viktornak és a Fidesz-KDNP-nek sem sikerülhet.

Annak ellenére, hogy ennek ellenkezőjét már bizonyította a nagyobbik kormánypárt a magyarok életét megkönnyítő, a gazdaságot segítő intézkedéseivel.

Kapcsolódó írásaink