Belföld

„Márki-Zay adni nem szeret, kérni viszont annál jobban”

Az advent és a karácsony az adakozás időszaka is. Ilyenkor mindenkinek eszébe jut a jótékonykodás. A hajléktalanok, az árvák érezhetik a szerető gondoskodást. Mindenkinek eszébe jut, kivéve Márki-Zay Péternek - fogalmazott Déri Stefi Hír TV műsorvezetője. 

„Márki-Zay adni nem szeret, kérni viszont annál jobban”
Márki-Zay Péter
Fotó: MH/Purger Tamás

Egy nap múlva karácsony. Mindenki úgy segít a rászorulókon, ahogyan tud. Van aki adománnyal, mások tettekkel, jócselekedettel, akár egy kedves szóval. De vajon a baloldali miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter is jótékonykodik - tette fel a kérdést Déri Stefi a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben.

Objektum doboz

Ezután egy megszólalás hallható a baloldal miniszterelnök-jelöltjétől, amelyben kijelenti: „Egy-egy ilyen szegény embernek azt a kétezer forintot szerintem vagy a város vagy én saját magam is odaadnám, nyilván nem fogok, mert van egy ilyen szabály mióta polgármester vagyok, azóta én személyesen nem adok pénzt, mert akkor mindenki leállít így is az utcán”.

Déri Stefi emlékeztet, hogy Márki-Zaynak lenne miből adakoznia, hiszen egyszer maga a baloldali politikus mondta azt, hogy „én magam, aki 400 négyzetmétert fűtök a házamban, mert nagy családom van, és megtehettem.”

A műsorvezető arra is rávilágított, hogy Márki-Zay sokkal inkább szeret kérni, amit az is bizonyít, hogy Bige László milliárdos nagyvállalkozótól már 65 millió forintot kapott, de azt is tudjuk, hogy Bojár Gábor szintén milliós tételekben segítette már a szivárványkoalíció kormányfőjelöltjének a kampányát.

Kapcsolódó írásaink