Belföld

Novák Katalin lemond miniszteri tisztségéről

December 31-ével lemondok a családokért felelős miniszteri tisztségemről - jelentette be Novák Katalin a közösségi oldalán

Novák Katalin lemond miniszteri tisztségéről
December 31-ével lemondok a családokért felelős miniszteri tisztségemről - írta Novák Katalin a közösségi oldalán
Fotó: Facebook/Novák Katalin

Az utolsó kormányülésem - írta Novák Katalin, majd hozzátette, hogy minden erejével az előtte álló feladatra készül.

Orbán Viktor a keddi kormányinfón kérdésre válaszolva megerősítette: a Fidesz köztársaságielnök-jelöltje Novák Katalin lesz.

Objektum doboz

Áder János jelenlegi köztársasági elnök második államfői mandátuma 2022. május 10-én jár le. Az alaptörvény értelmében másodszor nem választható újra. A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatóján sajnálatát fejezte ki, hogy a magyar alkotmányos rend csak két hivatali ciklust enged az államfőnek, majd arról beszélt: negyven országgyűlési képviselőnek kell ajánlást tennie az új államfő személyére. A Fidesz pártelnöksége a kérdést megvitatta, és javaslatát hivatalosan már meg is tette - közölte Orbán Viktor.

Novák Katalin kedden a kormányfői sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva közösségi oldalán jelentette be, hogy vállalja az államfőjelölti felkérést. 

A bejegyzésben a miniszter úgy fogalmazott: „Magyarországot képviselni, az egész magyar nemzetet szolgálni - erre az embert próbáló feladatra készülök hittel, lélekkel, szívvel”. A köztársaságielnök-jelölti felkérést tisztelettel vállalom. Maradok, aki vagyok - írta.

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor: Győzni csak az oltással lehet

ĀA gazdaságélénkítés, a védekezés és a gyermekvédelem 2022 három fő témája - Magyarország nem változtat a határvédelmen - Januártól harmadik oltáshoz köthetik a védettségi igazolványokat + VIDEÓ