Belföld

Folyamatos elbocsátások a budapesti közműcégeknél

Nem sokkal karácsony előtt került utcára az a kétgyerekes, családos férfi, aki megkereste a Metropol szerkesztőségét, majd megrázó videóinterjút adott a lapnak arról, hogyan rúgták ki a főpolgármester emberei - írta az Origo.

Folyamatos elbocsátások a budapesti közműcégeknél
Karácsony Gergely főpolgármester
Fotó: MH/Purger Tamás

Saját bevallása szerint már nyár óta tartották bizonytalanságban a főváros vezetői, azt a férfit, aki a Metropol szerkesztőségét kereste meg, hogy elmesélje nekik történetét. Szerinte folyamatos a „ritkítás” a budapesti közműcégeknél.

Számára egyértelmű, hogy a cégvezetők a fizikai dolgozókra utaznak.

A videós interjú az egyik fővárosi cégtől elbocsátott alkalmazottal, a lap oldalán tekinthető meg. A férfi - mivel fél, hogy a városvezetők „utánanyúlnak” – kérte, hogy takarják el az arcát és torzítsák el a hangját, hogy ne legyen felismerhető.

A munka nélkül maradt férfit különösen felháborítja, hogy miközben az alkalmazottak sorra kerülnek az utcára, egyre hosszabb Karácsony Gergely tanácsadóinak a listája.

Véleménye szerint néhány fővárosi vezető szinte provokálja a dolgozókat, amikor naponta váltogatott sokmilliós luxusórákat villantva jachtozik valahol a tengereken, hogy aztán dicsekedve kiposztolja az erről szóló képeket.