Belföld

Újabb dokumentumok a városházi mutyiról

A Belügyminisztérium visszautasítja a főpolgármester vádaskodását

Magyarországon mindenki biztonságban érezheti magát, pontosan azért, mert a rendőrség, mindenki által ellenőrizhetően, 1991 óta pártbefolyástól mentesen, kizárólag a tevékenységére vonatkozó jogszabályok maradéktalan betartásával végzi munkáját – reagált a Belügyminisztérium a lapunkhoz eljuttatott közleményben Karácsony Gergely főpolgármester Face-book-bejegyzésére, amelyben a baloldali városvezető úgy fogalmazott: „A rendőrség is a Fidesz-propaganda eszköze lett, a nyomozóhatóságokat bevonták a politikai lejárató kampányokba”.

Újabb dokumentumok a városházi mutyiról
A főváros vezetői mást állítanak, mint amiről a dokumentumok árulkodnak
Fotó: MH/Purger Tamás

A nyomozóhatóság tizennégy feljelentés alapján – többek között Karácsony Gergely kezdeményezésére – az ügycsoportban december 13-án tizenkét helyszínen hajtott végre kutatást.

A feljelentéseket egyre több dokumentum támasztja alá. November végén napvilágot látott egy hanganyag, amelyből az derül ki, hogy a fővárosi önkormányzat a Városháza eladása mellett egy másik gigaprojektet készít elő. A felvételeken Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő igazgatója arról beszélt, hogy a védett óbudai Mocsárosdűlőn több százezer négyzetméternyi ingatlan épülhetne, az építési szabályzatot pedig a befektetők érdekeihez igazítanák. Karácsony Gergely úgy reagált: „A Mocsárosdűlőt nem beépítjük, hanem megvédtük a beépítéstől”.

Szavainak alapvetően ellentmondanak a Bennfentes.hu portál által megszerzett dokumentumok, amelyekre Barts Balázs a korábbi felvételen is utalhatott. A nyilvánosságra hozott látványtervek azt mutatják, hogy A, B, C verzió is készült a Mocsárosdűlő egy részének beépítésére, továbbá a tanulmány úgy hivatkozik a területre, mint a főváros utolsó nagy, egybefüggő területére, ahová lakó- és irodafunkciókat is lehet fejleszteni.

A tanulmányból kiderül, hogy a tervezők számolnak a terület infrastrukturális fejlesztésével, amely még jelentősebb beépíthetőséget tesz lehetővé. A vagyonkezelő vezetője által megálmodott 334 ezer négyzetméteres beépítés körülbelül 100 milliárd forint haszonnal kecsegtetheti a baloldal üzletembereit és oligarcháit.

Kapcsolódó írásaink