Belföld

Nehezményezi a Belügyminisztérium Karácsony vádjait

Magyarországon mindenki biztonságban érezheti magát - pontosan azért, mert a rendőrség mindenki által ellenőrizhetően 1991 óta pártbefolyástól mentesen, kizárólag a tevékenységére vonatkozó jogszabályok maradéktalan betartásával végzi munkáját - reagált a Belügyminisztérium a lapunkhoz eljuttatott közleményben Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-bejegyzésére.

Nehezményezi a Belügyminisztérium Karácsony vádjait
Látványosan bezuhant Karácsony Gergely népszerűsége
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A közleményben kiemelték, hogy Magyarországon mindenki biztonságban érezheti magát - pontosan azért, mert a rendőrség mindenki által ellenőrizhetően 1991 óta pártbefolyástól mentesen, kizárólag a tevékenységére vonatkozó jogszabályok maradéktalan betartásával végzi munkáját. Senkinek - politikusnak, értelmiséginek, kétkezi munkásnak - nincs joga arra, hogy kétségbe vonja a meghirdetett elv maradéktalan gyakorlati megvalósulását. Senkinek nem lehet célja annak megváltoztatása sem - hívta fel a figyelmet a Belügyminisztérium.

Karácsony egy Facebook-posztot osztott meg, melyben azt írta többek között, hogy “a rendőrség is a Fidesz-propaganda eszköze lett, a nyomozó hatóságokat bevonták a politikai lejárató kampányokba”.

Az egyik feljelentő Karácsony Gergely. A főpolgármester bizonyára azt várja el a rendőrségtől, hogy a jogszabályi keretek között, szakszerűen, eredményesen járjon el feljelentése alapján. Az ügycsoportban folytatott eljárások eredményességének két alapvető feltétele a tárgyi bizonyítási eszközök megtalálása és az információs rendszerekben tárolt adatok fellelése - emelték ki. Ott kell ezeket felkutatni és lefoglalni, ahol fellelhetőek - ha egy minisztériumban, akkor ott, ha egy műtőben, akkor ott, ha a Városházán, akkor ott. A hatóságot intézkedési kötelezettség terheli, legyen a feljelentő hajléktalan vagy akadémikus, politikus vagy bárki más.

A nyomozó hatóság az ügycsoportban 2021. december 13-án tizenkét helyszínen hajtott végre kutatást. A főpolgármester - aki nem volt kényszerintézkedés elszenvedője - közösségi oldalán mégis csak három helyszín esetében kifogásolta a rendőrség megjelenését - hívta fel a figyelmet a Belügyminisztérium a közleménynében.

„Karácsony Gergelynek tudomásul kell vennie, hogy Budapest azért lett az Európai Unió egyik legbiztonságosabb fővárosa, mert a rendőrség a jog és a szakmai szabályok előírásait személyre és intézményre tekintet nélkül alkalmazza.”

Magyarországon mindenki biztonságban érezheti magát - többek között azért, mert a jogszabályok mindenkire azonos módon vonatkoznak - zárták a közleményt.

Kapcsolódó írásaink

Házkutatások kezdődtek a Városháza-ügyben

ĀA rendőrség hétfőn reggel párhuzamosan több helyszínre vonult ki, köztük a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Attila úton lévő székházába - Zártkörű sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter a Városházán

A többség szerint a felelős: Karácsony

ĀA választási részvételüket biztosra ígérő, politikailag aktív budapesti lakosok abszolút többsége gondolja úgy, hogy a főpolgármester politikai felelősség terheli a Városháza-botránnyal kapcsolatban – derül ki a Nézőpont Intézet kutatásából