Belföld

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról is szavaznak

Az Országgyűlés ma több mint harminc ügyben tart szavazást, egyebek mellett várhatóan a jövő év nyaráig meghosszabbítja a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet.

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról is szavaznak
Az Országgyűlés ma több mint harminc ügyben tart szavazást, egyebek mellett várhatóan a jövő év nyaráig meghosszabbítja a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet (Képünk illusztráció)
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A parlament hétfőn kezdődött ülésének második, befejező napja reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd kormánypárti kezdeményezésre a migráció elleni nemzetközi fellépésről, a Poszt-Cotonoui megállapodás elutasításáról szóló politikai nyilatkozat összevont vitáját bonyolítják le.

Ezt követi az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről, valamint a kiskereskedelmi adóról szóló jogszabályok módosításának a vitája a kormány kezdeményezésére.

A képviselők az ezt követő határozathozatalok alatt ezt a nyilatkozatot is elfogadhatják, számos más előterjesztés mellett.

A Ház egyebek mellett dönt a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet 2022. június 1-jéig történő meghosszabbításáról, amelytől a kormány azt várja, hogy ezúttal is rugalmasan tud majd válaszokat adni a járvány okozta nehézségekre.

Az Országgyűlés emellett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa elnökévé választhatja Koltay Andrást, valamint a jobbikos Csányi Tamás és a fideszes Völner Pál mentelmi ügyéről is dönt.

Kapcsolódó írásaink

V4-francia-csúcs: Kölcsönös tisztelet

ĀA visegrádi országok vezetői többek közt a migrációról, a jogállamiságról, a Nyugat-Balkán helyzetéről és a nukleáris energiáról is tárgyaltak Emmanuel Macronnal + GALÉRIA + VIDEÓ