Belföld

Házkutatást tartottak a Cseh Katalin cégügyeihez kapcsolódó egyik telephelyen

Lapunk információi szerint házkutatást tartottak a Cseh Katalin cégbotrányához kapcsolódó egyik telephelyen, Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt.

Házkutatást tartottak a Cseh Katalin cégügyeihez kapcsolódó egyik telephelyen
A Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin
Fotó: Európai Parlament

Az Anonymus-maszkos alak egyik videója után kiderült, hogy a Cseh Katalinhoz köthető Pannónia Nyomda Kft. milyen cégekkel hozható kapcsolatba.

Lapunk is beszámolt róla: a NOVA-INN Kft., a Mondat Kft., és a Holotech Kft. ugyanarra a váci címre van bejegyezve, ahol a Pannónia Nyomda Kft. megnyerte a csaknem 70 millió forintos EU-s támogatást. Továbbá kiderült az is: a Cseh Katalin által korábban vezetett cég és a hozzá köthető egyéb cégek összesen csaknem 4,8 milliárd, egészen pontosan 4 779 159 113 forintot zsebeltek be uniós pályázatokon. 

Hollik: Cseh Katalin mikor mond le EP-képviselői mandátumáról korrupciós botránya miatt?

A Fidesz arra vár választ Cseh Katalintól, a Momentum európai parlamenti (EP) képviselőjétől, hogy mikor fog végre lemondani mandátumáról korrupciós botránya miatt.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai videónyilatkozatában azt mondta: hónapok óta tudható, hogy Cseh Katalin és családjának cégei „EU-s pénzek visszaélésszerű felhasználásával kerültek összefüggésbe”.

Szerinte a felmerült információkkal kapcsolatban Cseh Katalin több hónapja hallgat, semmit nem hajlandó mondani.

„A friss fejlemények ügyében egy nagyon egyszerű kérdésünk van Cseh Katalin felé, aki európai uniós pénzek visszaélésszerű felhasználásával került kapcsolatba úgy, hogy ő maga is európai parlamenti képviselő: mikor fog ennek a korrupciós botránynak a hatására végre lemondani az európai parlamenti mandátumáról?” - fogalmazott Hollik István.

Kapcsolódó írásaink