Belföld

Lassan kabaréba illik, ami Cseh Katalinék gázos cégügyeiről kiderül

Ismét sikerült lerántani a leplet Cseh Katalinék igencsak megkérdőjelezhető pénzügyi manőverezéseiről, amiket nem igazán mondhatunk szimpla „pályázati ügyeskedésnek”.

Lassan kabaréba illik, ami Cseh Katalinék gázos cégügyeiről kiderül
Cseh Katalin
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Felvenni milliárdokat egyetlen kapavágás nélkül akár kimerítheti a költségvetési csalás bűntettét, az ügyben már a nyomozóhatóság is vizsgálódik. A Nógrád megyei Szécsény az ország leghátrányosabb térségében található. Nem véletlen, hogy éppen itt létesítettek telephelyet a hálóban szereplő cégek - véli a PestiTV Ügy című műsora, melynek készítői a helyszínen jártak.

Csehék itt nyújthattak be a legnagyobb intenzitás mellett pályázatot a 3D-s holografikus nyomdájuk kifejlesztéséhez. Kutatás-fejlesztést, gyártósor telepítést ígértek, sőt még kapacitásbővítésre is pályáztak és nyertek, úgy, hogy közben a fejlesztés helyeként megjelölt épület kulcsát sem kérték el - állítja a műsor.

Objektum doboz

 A 1,5 milliárd forintot, amelyből Szécsényben egy kapavágást nem ejtettek, valós szécsényi cégek elől happolták el. Az Ügy stábja a háló egyik cégének újabb telephelyét is megtalálta, szintén Nógrádban. Vanyarc nevű kisfalu utolsó épületében, az erdő szélén, egy üveges üzembe fészkelték be magukat. Egy, a terepet rendező férfi azt mondta, hogy most ott működik a holografikus csodanyomda - írja a PestiSrácok.

Kapcsolódó írásaink