Külföld

Cseh Katalin ügye az OLAF előtt

Korrupciógyanúra figyelmeztet Deutsch Tamás

Az Európai Parlament Költésvetési Ellenőrző Bizottságának (CONT) mai ülésén bemutatásra kerül a 2020. évi jelentés az unió pénzügyi érdekeinek védelméről. A csalás és a korrupció elleni küzdelemről szóló jelentés előadója nem más, mint Cseh Katalin, momentumos EP-képviselő, a Gyurcsány-vezette baloldali összefogás tagja, akinek több milliárd forintos korrupciógyanús ügyében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) éppen vizsgálódik. „Nonszensz, hogy az Európai Unió csalás elleni küzdelméről éppen egy, az uniós támogatásokat érintő súlyos csalásgyanús ügyben érintett politikus beszél. Cseh Katalinnak azonnal le kell mondania a jelentéstevői pozíciójáról!” - szögezte le Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.

Cseh Katalin ügye az OLAF előtt
A Momentum EP-képviselője a budapesti olimpia megszervezésére nyert el európai uniós pénzeket, de közben pártja megfúrta a magyar olimpiát
Fotó: Európai Parlament

„Kiderült ugyanis, hogy a Cseh Katalin által vezetett cég és a Cseh család cégének üzleti köre csalárd módon összejátszva a hazai fejlesztési forrásokat és az uniós támogatásokat rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként működött – idézte fel Deutsch. – Kiderült az is, hogy az a technológia, amelynek a kifejlesztésére a Cseh Katalin vezette cég jelentős uniós pénzt nyert, már korábban is létezett, sőt a Cseh család vállalkozásához kapcsolódó céghálózaté volt” – hívta fel a figyelmet.

A képviselő bejegyzésében kitért arra is, hogy az OLAF tájékoztatása szerint az eddigi vizsgálat nem tárt fel szabálytalanságot az EP-képviselő vagyonnyilatkozatát illetően, de a vizsgálódást tovább folytatják. „Természetesen az OLAF további vizsgálatáról is tájékoztatást fogunk adni” – jegyezte meg.

Néhány héttel ezelőtti Facebook-posztjában Deutsch Tamás azt is kiemelte, hogy Cseh Katalin 2013 és 2018 között egy olyan céget vezetett, amelyik a magyarországi olimpia megszervezésére hivatkozva nyert el uniós pénzeket, és úgy vezette ebben az időben ezt a céget Cseh Katalin, hogy mindeközben pártjával megfúrta a magyar olimpiát 2017-ben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom