Belföld

Újra lelepleződött Márki-Zay Bigéje

Sűrű volt a hétvégéje a baloldal jelöltjének: jutott idő a választók sértegetésére és egy közös ebédre a kétes hírű műtrágyakirállyal

Nem könnyíti meg sem a koalíciós társak, sem a szavazók dolgát az utóbbi időben Márki-Zay Péter Az ellenzék miniszterelnök-jelölt­je hétvégén még egyet rúgott, ezúttal a vidéki szavazókba, de csak azután, hogy a kutyapárt elnöke által lebuktatott Bige László baloldali milliárdossal ebédelt.

Újra lelepleződött Márki-Zay Bigéje
Az ellenzéki miniszterelnök-aspiráns már mindenhol a titkosszolgálatokat véli felfedezni
Fotó: MH/Purger Tamás

Gyurcsány Ferenc nemrég biztosított mindenkit, hogy Márki-Zay Péter a teljes összefogás nevében beszél, amikor sötétben tartott trágyával etetett gombákhoz hasonlította azokat a választókat, akik hisznek a rezsicsökkentésben, és nem támogatják a migrációt. Ezzel érthető módon sokak nemtetszését váltotta ki, nem csak a szavazók, de a koalíciós társak közül sem mindenki szimpatizál a miniszterelnök-jelölt politikai megnyilvánulásaival. Többek között Donáth Anna, a Momentum frissen megválasztott elnöke is kifejezte ellenérzéseit a migráns­számláló plakát miatt.

Vasárnapi szokásos élő videójá­ban aztán már arra is kénytelen volt reagálni, hogy a TV2 egyik nézője hangulatos ebéden kapta lencsevégre Bige László baloldali milliárdos társaságában. A stáb kérdésére leszögezte: „Az ördöggel is összefogna, ha ez segít legyőzni Orbán Viktort.” Márki-Zay szerint nyilvánvalóan a titkosszolgálatok segítségével találták meg őket, hiszen Bige László többször módosította a helyszínt. Azt csak halkan tette hozzá, hogy az ebéd alatt nyilvános helyen tartózkodtak. A videóban a baloldal jelöltje elismerte, hogy kampánya támogatásáról is szó volt az ebéd alatt.

Nem kellett sokat várni arra sem, hogy Márki-Zay újabb sértő kijelentést tegyen. Ezúttal a baloldal jelöltje a vidékieket célozta meg, és reagált egyúttal koalíciós partnerei kritikáira is: „Azokat a dön-téseket valakinek meg kell hozni, hogy például migránsszámlálós kampány kell, hiszen hogyha a pesti, belpesti liberálisok érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuknánk, ugyanúgy ahogy tizennyolcban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy felvilágosítsák a falusi, egyszerű, tudatlan embereket is arról, hogy ki hozza be a migránsokat”.

Ezek után azon sem kell csodálkozni, hogy gyermekvédelem terén sem túl következetes Márki-Zay, aki hétfői Facebook-posztjában jelezte, hogy megvédi gyermekeiket a fideszes pedofilpolitikusoktól, és egyúttal a baloldal által befuttatott diplomatára, Kaleta Gáborra utalt.

A tisztakezűséget hirdető poli­tikust Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke leplezte le tegnap, amikor közösségi oldalán nyilvánvalóvá tette Márki-Zay legfőbb támogatójának hazugságát, aki néhány napja egy tévéműsorban kijelentette: „Nincs egyetlen forint, se a régiektől nem kaptunk állami támogatást, se az előző kormányzattól, se a mostani kormányzattól nem kaptunk egyetlen fillér támogatást sem soha.” A valóságban azonban tavaly a Külügyminisztérium pályázatán beruházásfejlesztésre Bige 283 milliós állami támogatásban részesült.

Kapcsolódó írásaink