Belföld

Karácsony és Márki-Zay elmenekültek a kérdések elől

Online sajtótájékoztatót hirdetett a negatív értelemben mérhetetlen támogatottságú Párbeszéd kongresszusa utánra szombaton. A tájékoztatón felszólalt a baloldali jelölt, Márki-Zay Péter, a Városháza-botrányban nyakig úszó Karácsony Gergely, és Szabó Tímea is. Miután azonban elmondták mondandójukat, a sajtótájékoztató végén, a sajtó kérdéseinél már bontották a kapcsolatot. 

Karácsony és Márki-Zay elmenekültek a kérdések elől
Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely egy korábbi eseményen
Fotó: MH/Purger Tamás

Úgy tűnik, kínos lett volna nekik saját Facebook-oldalukon közvetíteni a számukra kellemetlen kérdéseket, így inkább nem válaszoltak semmire.

Ez nem is csoda, tekintve, hogy napról napra újabb és újabb botrányokba keverednek, a Városháza-botránytól kezdve a Mocsárosdűlő ügyén át odáig, hogy Márki-Zay folyamatosan sértegeti a választókat, akiknek egy részét sötétben tartott, trágyával etetett gombának nevezett - írja az Origo.

Ráadásul azt is kijelentette, ahogy lapunk is megírta, hogy az ördöggel is összefogna, csak hogy hatalomra kerüljön. Sőt, az sem zavarja, hogy attól a Bige Lászlótól fogadjon el pénzt a kampányára, akinek a kartellezése 36 milliárd forintnyi kárt okozott a magyar gazdáknak.

Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke vezeti az ellenzéki párt parlamenti választási listáját, amelyről szombaton hozott döntést a Párbeszéd kongresszusa. Karácsony Gergely a testület ülését követően tartott, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón közölte, kizárólag szimbolikusan vezeti pártja parlamenti választási listáját, mivel nem kíván országgyűlési képviselő lenni. Hangsúlyozta, az ellenzéki pártok kormányváltása esetén arra készül, hogy főpolgármesterként szövetségben dolgozhat majd az új kabinettel. Karácsony Gergely szólt arról is, a Párbeszéd listáján nem kaptak előkelő helyet a párt azon politikusai - Szabó Tímea, Tordai Bence és Dorosz Dávid -, akik az egyéni körzetekben közös ellenzéki jelöltként indulnak. A Párbeszéd listájának második helyén Szabó Rebeka áll, akit Kocsis-Cake Olivio és Berki Sándor követ - ismertette.

Kapcsolódó írásaink

Karácsony róka módra menekülne

ĀA védett óbudai Mocsárosdűlőn is a befektető érdekeihez igazítaná a beépíthetőséget a főváros vezetése - Bús Balázs: Nem akarunk itt semmilyen lakópark- és ingatlanfejlesztést