Belföld

Gyurcsány elégedett bábjaival, Márki-Zay Péterrel és Karácsonnyal

Gyurcsány Ferenc, a baloldal valódi vezetője elégedett bábjaival: a néhány napja Márki-Zay Pétert, ma pedig Karácsony Gergelyt biztosította támogatásáról a bukott miniszterelnök.

Gyurcsány elégedett bábjaival, Márki-Zay Péterrel és Karácsonnyal
Gyurcsány, a baloldal valódi vezetője támogatásáról biztosította Márki-Zayt
Fotó: Századvég

Hiába tolták előtérbe főpolgármesterként Karácsony Gergelyt, miniszterelnök-jelöltként pedig Márki-Zay Pétert, a baloldalt a háttérből továbbra is a bukott kormányfő, Gyurcsány Ferenc irányítja.

Gyurcsány kedden egy Facebook-bejegyzésben biztosította támogatásáról Márki-Zayt, akiről azt írta: „ezen túl azt tesszük, úgy és akkor, amikor azt ő, a közös jelölt ezt kéri. Mert ő a kapitány”. Ugyanakkor megjegyezte, a DK, ahogy a többi párt is, elsősorban egyéni jelöltjei segítésére koncentrál.

Objektum doboz

Nem meglepő egyébként, ha Gyurcsány elégedett Márki-Zay munkásságával, hiszen a hódmezővásárhelyi polgármester tökéletesen felmondja a baloldali-liberális leckét, minden témában az ő mantráikat szajkózza, az ő álláspontjukat képviseli.

Ahogy azt többször is megírtuk, Márki-Zay a baloldal logikáját követve eltörölné a rezsicsökkentést és piaci alapra helyezné az energiaárakat, amivel óriási terheket róna a magyar családok nyakába. A baloldal közös kormányfőjelöltje azt is előrevetítette a minap, hogy hatalomra jutása esetén eltörölné a gyermekvédelmi törvényt, így tehát szabad utat engedne az iskolai LMBTQ-propagandának. A hódmezővásárhelyi polgármester ráadásul szintet-lépett, a patkányozó Bangóné példáját követve sértegette a Fidesz-szavazókat, amivel szintén kiválóan illeszkedik a baloldal köreibe.

Objektum doboz

Gyurcsány aztán csütörtökön, azaz ma délelőtt másik bábja, Karácsony Gergely mellett is egy Facebook-posztban állt ki. A bukott kormányfő azt írta, Karácsonnyal lehet vitatkozni, van, amiben kell is, de megérdemli a támogatást, ezért támogatni is fogják. A DK elnöke azért a „dicséret” mellé oda is szúrt egyet a főpolgármesternek. A Városháza tervezett eladása körüli botrány kezelésére utalva így írt Karácsonyról: „van, amikor ott üt, ahol nem kellene, vagy ott enged, ahol ezzel ellenfelének segít. Kár”.

Kapcsolódó írásaink

A Városháza kulcsát elvették Karácsonytól

ĀÚjabb hangfelvételt hozott nyilvánosságra az Anonymus-maszkos alak a Városháza-ügyben, és közzétette a főváros által feltételezhetően áruba bocsátott ingatlanok listáját