Belföld

„Ha kampányra kell, Márki-Zayt nem zavarja a piszkos pénz”

Márki-Zay se nem független, se nem civil, és nem zavarja a piszkos pénz sem, hiszen elfogadta Bige László, a magyar gazdákon nyerészkedő műtrágyakirály támogatását - mutat rá a Facebook-ra feltöltött videójában a Fidelitas.

„Ha kampányra kell, Márki-Zayt nem zavarja a piszkos pénz”
Márki-Zay Péter
Fotó: MH/Purger Tamás

Márki-Zayt Péter bevallotta, hogy felhívta a baloldali milliárdost, és megköszönte neki azt a több millió forintos támogatást, amit az előválasztási kampányához nyújtott. Megbeszélték azt is, hogy a milliárdos jövőben jelentős összeggel száll be a baloldal kampányába. A hódmezővásárhelyi polgármestert tehát nem zavarja a piszkos pénz, ha a kampányról van szó.

Objektum doboz

A Fidelitas videójában felidézik, hogy a magyar gazdákat sakkban tartó és fenyegető „műtrágyakirály” Gyurcsány embereként már 2010 előtt is mestere volt a gazdasági trükközéseknek. Visszaél monopol helyzetével és tele van kétes ügyekkel. Úgy kartellezik, mint senki más, legutóbb gazdasági bűncselekmények gyanújával vették őrizetbe.

Felhívták a figyelmet, hogy a baloldal hatalomra jutása esetén Márki-Zay mögé bújva ugyanazok jönnének vissza, akik 2010 előtt már kiárusították az országot. Gyurcsány emberei visszatérve mindent eladnának a külföldieknek, ahogy azt korábban is tették, Márki-Zay pedig nem tehetne semmit ez ellen, hiszen valójában nem ő irányítana, hanem Gyurcsány Ferenc, aki ma is a baloldal igazi vezetője.

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsányék látásmódja Márki-Zaynál

ĀBukott szocialista mintát követ az ellenzék közös jelöltje, javaslatai, politikai stílusa maradéktalanul azonosult a baloldal évtizedek óta követett irányvonalával