Belföld

Kamuszervezet adataira hivatkozik a baloldal

Komolytalan álhírgyártók

A baloldali politikusok és a baloldali média előszeretettel hivatkoznak a hajléktalanok és a fagyhalál miatt kihűltek száma kapcsán a „Magyar Szociális Fórum” nevű szervezetre.

Kamuszervezet adataira hivatkozik a baloldal
Rétvári Bence
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Tényként közölik azokat az adatokat, amik onnan származnak, mintha egy komoly szakmai szervezetről lenne szó. Nemhogy az adatok hitelességére nincs bizonyíték, de még a szervezet létezésére sem – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán szombaton Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Közölte: ha felmegyünk a Birosag.hu közhiteles civil szervezeti nyilvántartásának oldalára, akkor azt láthatjuk, hogy a civil szervezetek névjegyzékében nem szerepel „Magyar Szociális Fórum”, azaz ilyen szervezet nem létezik.

De ha a kamuszervezet honlapjának domain adatait nézzük meg, akkor is az látható, hogy az Mszfszk.hu oldalnak egy magánszemély a tulajdonosa, nem egy szervezet – mutatott rá az államtitkár. Megállapította: „tehát a teljes magyar baloldali politika és sajtó legfőbb adatforrása egy hivatalosan nem is létező kamuszervezet. És ennek a kamuszervezetnek a fiktív adatait veszik készpénznek hétről hétre, és ezen fiktív adatok alapján támadják a kormányt” – szögezte le Rétvári.

Hozzáfűzte: „elég volt az álhírgyártásból, a kamuképekből, kamuvideókból, kamustatisztikákból és kamuszervezetekből! Azok az álhírgyártók támaszkodnak nem létező szervezetek ellenőrizhetetlen adataira, akiknek csak a riogatás és a kormány támadása számít, a hitelesség nem” – fogalmazott a politikus.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom