Belföld

Újabb baloldali kamukép, újabb baloldali lebukás

Újabb kamukép, újabb lebukás. Így működik az újabban újságírókat alpári módon sértegető Szabó Tímea facebookos álhírgyára - hívta fel a figyelmet Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Újabb baloldali kamukép, újabb baloldali lebukás
Rétvári: Így működik az újabban újságírókat alpári módon sértegető Szabó Tímea facebookos álhírgyára
Fotó: MH / Hegedüs Róbert

Most egy 2013. március 25-én Karen Bleier által Washingtonban készült képet mutat be úgy, mintha az itthon készült kép lenne egy hóban fagyoskodó hajléktalan emberről. Mivel az eredeti képen látszódott a Citibank amerikai arculata, és az elhaladó busz oldalának szintén amerikai elmosódott felirata, ezért azokat nemes egyszerűséggel levágták a képről.

Szabó Tímea az átszerkesztett képpel és a mellé írt szöveggel azt az érzetet akarja kelteni, mintha a magyar kormány azt „intézte” volna a magyar hajléktalanoknak, hogy ne legyen hova menniük a téli hideg elől, és érzéketlen lenne a hajléktalanok iránt.

A washingtonival szemben a magyar valóság az, hogy minden korábbinál magasabbra emelte a magyar kormány a hajléktalanellátás támogatását, bevezette a vörös kódot, és olyan többlet kapacitásokat hozott létre, amelyek révén az elmúlt években a leghidegebb napokon is voltak szabad helyek a hajléktalanszállásokon, sose érte el a telítettség országosan a 100%-ot - hangsúlyozta Rétvári Bence.

Haladó baloldali hagyományt követ Szabó Tímea, hiszen nemcsak a „történelmi nagyok” vágtak le később szereplőket korábbi fekete-fehér csoportképekről, de Korózs Lajos is hamisított videót és statisztikát, Schmuck Erzsébet pedig egy Moszkva melletti kórház képével akarta illusztrálni a magyar szociális otthonok állapotait - tette hozzá a parlamenti államtitkár.

Így működik az újabban újságírókat alpári módon sértegető Szabó Tímea facebookos álhírgyára
Így működik az újabban újságírókat alpári módon sértegető Szabó Tímea facebookos álhírgyára
Fotó: Facebook / Rétvári Bence

Kapcsolódó írásaink